A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Управлінські підходи щодо забезпечення сучасної системи фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів спрямованих на розвиток здорового способу життя та дозвілля вихованців освітніх закладів молоді мешканців громади.

Дата: 19.08.2016 15:42
Кількість переглядів: 780

Суспільство у всі часи не було байдужим до того, яким життєвим потенціалом володіє підростаюче покоління. Здоров’я нації завжди пов’язувалося у великій мірі зі здоров’ям дітей та підлітків.

Тому і у Веселівській селищній територіальній громаді гармонійний розвиток, здоров’я молоді є серед пріоритетів державної політики. Ключовою складовою здорового способу життя вважається рухова активність, регулярні заняття фізичною культурою та спортом. Тому закономірно, що саме на цей напрям при популяризації, пропаганді здорового способу життя серед підлітків та юнаків спрямовані основні зусилля виконавчого комітету Веселівської селищної ради.

У грудні  2015 року сесією селищної ради затверджено Програму розвитку фізичної культури та спорту у Веселівській селищній територіальній громаді на 2016-2019 роки. В якій передбачено  виділення коштів для проведення змагань у сумі 65000 грн.

2016 рік став роком спортивних відкриттів у Веселівській селищній територіальній громаді. Проведено ряд різноманітних спортивних змагань, як нових для нашої території так і традиційних, котрі проводяться на протязі багатьох років.

Веселівською селищною радою з допомогою футбольної громадськості розпочато перший етап капітального ремонту центрального стадіону. Відремонтовано вхідні двері роздягальні,  пофарбовано стіни, перекрито дах будівлі роздягальні. З державного бюджету виділено 240000 грн на капітальний ремонт центрального стадіону. Заплановано буріння свердловини на території стадіону для поливу та душової, відновлення зламаних сидінь, встановлення камер відео нагляду, ремонт душової та санітарної кімнати, відновлення бігової доріжки, та косметичний ремонт зовнішніх частин стадіону.

Проведено 28 місцевих та 19 обласних та Всеукраїнських турніри з різноманітних видів спорту.

12-13 березня 2016 року на базі Веселівської дитячої юнацько-спортивної школи  пройшов VI Всеукраїнський традиційний турнір з вільної боротьби присвячений пам’яті чудової людини, талановитого спортсмена, нашого земляка – Віктора Юрійовича Дзизенка. Цього року  прийняти участь у турнірі імені Віктора Дзизенка прибули юні спортсмени з Одеси, Скадовська, Херсону, Харькову, Миколаєва, Каховки, Нікополя, Запоріжжя,Мелітополя, Маріуполя, Бердянська, Приморська, Черніговки  та інших міст України. Всього понад 200 спортсменів з 30 команд.  

19 березня у спортивному залі позашкільного комунального закладу «Дитячо-юнацька спортивна школа» Веселівської селищної ради відбувся запланований обласний турнір з баскетболу серед молодших дівчат. Гостями Веселівської команди були ДЮСШ з Мелітополя та Гуляйполя, а також юні баскетболістки с.Фруктового Мелітопольського району.В результаті змагань чемпіонами турніру стали веселівські дівчата

26 березня юні веселівські баскетболістки прийняли участь у першості Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. Результат виступу – 3 місце серед шести дорослих жіночих команд.

02 квітня у спортивному залі ПКЗ «ДЮСШ» проведено відкритий кубок Веселівської селищної територіальної громади з волейболу серед чоловіків. У змаганнях взяли  участь 6  збірних команд з різних районів Запорізької області: смт Якимівка, м.Оріхів, м.Дніпрорудне, с.Водяне, смт Михайлівка та господарі майданчику збірна нашої громади команда «Ізвєстія». Чемпіонами турніру стали Веселівські волейболісти

02 квітня Веселівською селищною радою організовано відкриту першість Веселівської селищної територіальної громади з футболу серед чоловіків формату 8х8. В турнірі прийняло участь 13 команд.

22 квітня у приміщенні Веселівського професійного аграрного ліцею відбувся другий традиційний командний турнір з шашок пам’яті нашого земляка загиблого під час війни у Афганістані О.Процеля.

До свята 9 травня проведено ряд спортивних заходів: на центральному стадіоні селища відбувся турнір з футболу серед чоловіків. На центральній площі селища танцювальною студією «Атмосфера» організовано святковий танцювальний флешмоб, проведено  відкриту першість Веселівської селищної територіальної громади з  нового для веселівців виду спорту  Мас-рестлінгу.  У турнірі прийняли участь 25 спортсменів, серед яких 8 дівчат.  Ведучим першорсті був президент федерації мас-рестлінгу України Газаєв В.Н. У центральному парку пройшов Фестиваль вуличних видів спорту під яскравим гаслом "Молодь за здоровий спосіб життя"

21 травня у м.Бердянськ відбувся Чемпіонат Запорізької області та меморіальний  турнір пам’яті В.В.Арабаджи. У даному заході прийняли участь  вихованці ПКЗ «ДЮСШ» Веселівської селищної ради. В результаті змагань золоті нагороди виборов Бєлік Максим у ваговій категорії до 66 кг. з сумою 425 кг., срібну нагороду виборов  Михайличенко Вадим у ваговій категорії до 74 кг з сумою 555 кг і бронзову нагороду отримав  Шкіндер Денис у ваговій категорії до 83 кг. з сумою 537,5 кг.

«Здорова молодь – здорова нація» Під таким гаслом на протязі року проходила обласна спартакіада серед населення міст та сільських територій. У програму спартакіади входили шість видів спорту. Команда територіальної громади по результатам свої виступів посіла перше місце у своїй групі. Серед найвдаліших результатів  третє місце з волейболу та срібні нагороди у триборстві ( до якого входили пляжний теніс, настільний теніс та смуга перешкод)

28 травня назавжди залишиться у пам’яті Веселівськіх вболівальників, адже вперше  у Веселому пройшов 1 етап командного кубку України з силового екстриму. Приймали участь команди з Запорізької, Харьківської та Луганської областей.  Дані змагання володарю кубку давали  змогу  ввійти до фінальної частини. 1 місце зайняли спортсмени Запорізької області, срібними призерами стали харківчани, бронзові нагороди отримали Луганські богатирі.

12 червня на центральному стадіоні селища відбувся турнір з футболу серед ветеранів формату 8х8, присвячений 60-ти річному ювілею легенді районного футболу Никонюку Валентину Георгійовичу. У             турнірі прийняли участь команди за котрі Валентин Георгійович виступав у свої  молоді роки: Нижні Сірогози та м.Дніпрорудне.

Під час проведення Євро 2016 Веселівською селищною радою організовано фан-зону під час якої всі бажаючі могли по вболівати за рідну футбольну збірну перед великим екраном

Високих результатів у цьому році досягли наші  чоловічі команди з пляжного волейболу.

18-19 червня у м.Оріхів відбувся традиційний Всеукраїнський турнір «Конка 2016»  у якому прийняло участь 35 команд. Наша пара у віковій категорії 40+ виборола друге місце програвши досвідченим Запоріжцям.

6 червня на базі КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Веселівської селищної ради» відбувся традиційний відкритий турнір з пляжного волейболу серед чоловіків присвячений Дню молоді. У змаганнях приймали участь команди із м.Мелітополя, смт Веселого, смт Якимівки.

10 липня, на майданчику для вуличних видів спорту у центральному парку селища, за підтримки Веселівської селищної ради та молодіжної громадської організації «Моє майбутнє» проведено відкритий турнір з воркауту та паркуру. У заході прийняли участь спортсмени з м.Мелітополя, м.Енергодара, с.Гоголівки та Веселого. Ініціатором змагань виступили учасники команди STG під керівництвом О.Кушніра.

16 червня в м.Дніпрорудне  відбувся обласний турнір з паркового волейболу серед чоловіків та жінок присвячений Дню металурга. У змаганнях серед чоловіків прийняло участь дві команди ветеранів та п’ять молодіжних команд, прийняли участь і наші Веселівські волейболісти котрі вийшли до фіналу, але не змогли переграти Оріхівську команду..

26 липня на спортивному майданчику Веселівського цеху газового господарства стартувала традиційна VI першість з міні-футболу серед вуличних команд за підтримки Веселівської селищної ради, Веселівської районної федерації футболу та громадської організації «Моє майбутнє». Прийняло участь 7 команд, перше місце вибороли футболісти команди «Ізвєстія» с.Широке.

За  2015-2016 навчальний рік дитячо-юнацька  спортивна школа організувала та провела  у рідному залі 57 різноманітних  турнірів та змагань.

Відділення боротьби вільної  окрім відкритих першостей ДЮСШ провело 2 Всеукраїнських турніри: 40-ий ювілейний на призи  Героя Соціалістичної праці механізатора Бобришева В.М. та пам’яті вихованця Веселівської ДЮСШ Дзизенка Віктора. Вихованці відділення, борці, прийняли участь у 32 міжнародних, всеукраїнських і обласних турнірах. Остроконь Кіріл – чемпіон Запорізької області і сьомий на Чемпіонаті України у Броварах. Маслюк Олександр – чемпіон України з боротьби вільної товариства «Колос» у м.Скадовську. Шмиголь Микита - бронзовий призер.

Для зайнятості спортсменів у канікулярний період організовані та проведені за планом роботи навчально-тренувальні збори для вихованців у Приазовському районі, на березі моря, та у селі Широке на березі ставка де учні ДЮСШ проживали у наметах з відмінно  організованим харчування та їх дозвіллям.

Навчально-тренувальний процес  у відділенні боротьби вільної забезпечують досвідчений тренер-викладач, кандидат в майстри спорту Євстігнєєв Микола Іванович та майстер спорту України Куксов Олександр Сергійович.

Найбільше балів у результати роботи за навчальний рік для ДЮСШ принесло відділення пауерліфтингу, де тренером-викладачем працює самий досвідчений у ДЮСШ спеціаліст Лисенко Микола Миколайович. Ми вже звикли до успіхів вихованців цього відділення. Будь-яка поїздка  на чемпіонат України приносить  у рейтинг школи золоті медалі та звання чемпіонів України. Ми згадуємо весь час півторарічної давнини успіх команди з пауерліфтингу у Коломиї ІВано-Франківської області  де Веселівська ДЮСШ за результатами змагань стала кращою за кількістю набраних очок серед 26 ДЮСШ всієї України, а Запорізька область, завдяки успіху веселівців, стала кращою серед усіх областей.

За навчальний рік, що минув, багаторазові чемпіони України Спірідонов Антон та Михайличенко Вадим виконали офіційно нормативи майстрів спорту України. Ще троє вихованців підтвердили на чемпіонаті України нормативи кандидатів у майстри  спорту.

Загалом же,  у чемпіонаті  Запорізької області з пауерліфтингу учні ДЮСШ завоювали 7 золотих медалей і перше загальнокомандне місце серед юнаків. У планах відділення участь у чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед юніорів, що відбудеться  восени у Польщі, адже вже рік майстри  спорту, багаторазові чемпіони та рекордсмени України Спірідонов Антон та Михайличенко Вадим  входять до складу збірної України.

Команда баскетболу ДЮСШ дівчат, що принесла нам результати, до цих пір яких не було у районі, носить звання триразових чемпіонів Запорізької області  та переможців багатьох  обласних турнірів. Найважливішими перемогами у навчальному році, що минув, були перемоги наших дівчат на турнірах  у Дніпрорудному, Каховці та Мелітополі.

Відділенням баскетболу  у спортивному  залі Веселівської ДЮСШ проведено 10 обласних турнірів серед дівчат і 10 перемог було отримано нашими баскетболістками на цих змаганнях.

Вперше у Запорізькій області у грудні 2015 року підвели підсумки роботи всіх ДЮСШ Запорізької області. В області 50 ДЮСШ. Веселівська на 22 місці. Здавалося б невисоке місце, але якщо уважно подивитись на підсумкову таблицю рейтингу, то попереду нас тільки ДЮСШ міста Запоріжжя та по одній школі з Мелітополя та Бердянська. Позаду нас ДЮСШ з Василівки, Гуляйполя, Оріхова, Полог, Токмака по дві школи з міст Мелітополя та Бердянська, у тому числі,  знаменита ДЮСШ №3 з Мелітополя.

Звичайно, у сфері спорту присутні і проблеми. Основним питанням на сьогоднішній день залишається спад розвитку футболу і не тільки у нашій громаді, ця проблема нажаль присутня по всім територіям нашої країни.

У спортивній школі відсутній тренер по футболу, тому як на сьогоднішній день спеціаліст з даного виду спорту відсутній, а критерії відбору спеціалістів досить суворі, потрібна і вища освіта і вміння працювати з дітьми  та навіть просто бажання працювати.

. Керівництво ДЮСШ постійно працює над вирішенням даного питання.

Вашій увазі пропонується переглянути відеоролик про проведену спортивну роботу у 2016 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь