A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Шкільна скарбниця учнівських надбань

Дата: 20.10.2016 15:33
Кількість переглядів: 720

Фото без опису

Одне із головних  завдань КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» – забезпечення  якісної освіти учнів, розвиток  стійкого  інтересу     до  знань,   обдарованості і творчих здібностей школярів через участь в різноманітних заходах.

 

          У закладі діють правила для учнів у навчанні: чого б ти не вчився, ти вчишся для себе; знання — як і небеса — належать усім; освіта – це скарб, а  ключ до нього – невпинна праця; мука навчання — тимчасова, мука незнання — вічна; освіта починається у школі, але ніколи не завершується. Для вчителя свої постулати: дитина - це явище в нашому житті, а не випадковість; основи педагогічної діяльності: невпинна праця, компетентність, сучасність; наша школа славна не числом, а здобутками  учнів; вся гордість учителя в учнях, в зростанні посіяних ним зерен; учитель і учень ростуть разом.

Якість знань учнів закладу протягом останніх років  у цілому  має сталу та позитивну динаміку, результати зовнішнього незалежного оцінювання  з предметів, що здаються, підтверджуються. У школі забезпечується право дітей на диференціацію навчання: впроваджене допрофільне навчання з української мови у 8 та 9 класах та профільне у 10, 11 класах  з біологотехнологічним та філологічним напрямком.

Зірками шкільного олімпу є багато учнів.  За останні п’ять років заклад випустив п’ятьох золотих медалістів: Лазуткіну Олену, Бойка Артура, Полякова Іллю, Савчука Олексія, Кущ Анастасію. Всі вони підтвердили високий рівень знань під час  ЗНО, вступили на бюджетну форму навчання до технічних, педагогічних вузів та Національної податкової академії. Щороку наприкінці навчання у номінації «Гордість школи» нагороджуються школярі за відмінне навчання та високі досягнення у різноманітних інтелектуальних конкурсах та змаганнях. Звання «Гордість школи» отримали Бойко Артур, Іваннікова Наталія, Трошкіна Олена,  Кущ Анастасія, Ворона Руслана.

Приємно згадувати, що учні мали перемоги на Всеукраїнському та обласних рівнях. Так, Кущ Анастасія, учениця 11 класу, вихованка вчителя Полякової О.О.,  у 2015 році стала переможницею Всеукраїнського та

обласного  конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням  і посіла І місце. Колупай Юлія виборола також І місце і стала переможницею Фото без описуобласного конкурсу авторської дитячої і юнацької поезії та прози «Я – за єдину Україну!» ( вчитель Полякова О.О.). Наливайко Поліна, учениця 9 класу, посіла ІІ місце у обласному конкурсі «Моральний вчинок» (вчитель Струкова Л.І.). Семеро школярів отримали перемогу у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт Малої академії наук з географії. Вчитель Герасименко А.К. підготувала переможців МАН, майбутніх науковців: Русанова Юрія ( ІІ місце), Бойка Артура (ІІ місце). Юрко Діану (ІІІ місце), Бойка Ярослава (ІІ місце- 2014 рік, 2015 рік – ІІ місце), Герасименка Максима (ІІІ місце), Трошкіну Олену (ІІІ місце). На Міжнародному  та Всеукраїнському   рівні наші школярі брали участь і ставали  призерами конкурсів: «Соняшник», «Кенгуру», «Бобер», «Колосок», «Левеня», «Гринвіч», «Соняшник» тощо.

За останнє п’ятиріччя щороку більше десяти учнів були призерами районних олімпіад. Наші діти здобували  перемоги у районних олімпіадах з української мови та літератури, біології, географії, англійської мови, хімії, історії, фізкультури, екології. Інтелектуальними переможцями ставали учні: Харчина Софія, Артемченко Юлія, Русанов Юрій, Трошкіна  Олена, Ворона Руслана, Бойко Ярослав, Овчар Руслан, Ветошкіна Кароліна, Позняк Олександр, Савчук Олексій, Поляков Ілля, Облещенко Ганна, Юрко Діана, Герасименко Максим, Русанова Юлія, Іванець Ігор.  Цих учнів готували педагоги: Лазуткіна І.В., Герасименко А.К., Полякова О.О., Чмутова О.О., Струкова Л.І., Колупай С.М., Михальчук О.Д., Дмитровська Т.А.

До участі у творчих районних конкурсах у закладі ставляться завжди із захопленням. Не менше десяти учнів-переможців маємо кожного навчального року, а торік – тридцять. По силах нашим обдарованим дітям були перемоги у мовно-літературному конкурсі імені Т.Г.Шевченка, конкурсах «Моральний вчинок»,  учнівської творчості, присвячених Шевченківським дням,  учнівських творів «Джміль та бджілка», з української мови імені  Петра Яцика, «М’яка іграшка», «Знай і люби свій край», Місячнику безпеки, літературних творів-есе «Я -  європеєць»,  «Народна іграшка»,  дитячого малюнка «Безпека та мир в Україні» тощо. Ми радіємо від успіхів переможців   районних конкурсів: Іваннікової Наталії, Ворони Руслани, Шокорової Дар’ї, Кузьменка Олександра, Трошкіної Олени, Коноплянко Роксолани, Гута Владислава, Ігнатченка Дмитра, Сопіної Мар’яни, Безусової Юлії, Хлопова Володимира,  Касілової Єви, Чепеля Дениса, Сєрікової Аліни, Михайлової Валерії, Левади Каріни, Герасименка Сергія, Коткіних Сергія та Аріни, Сопіна Владислава та багатьох інших. Цих зірочок шкільного олімпу підготовали педагоги: Іваннікова Л.Є.,  Лазуткіна І.В., Кокітько І.В., Полякова О.О., Струкова Л.І.,  Савчук С.Г.,  Шершньова Т.Г., Чмутова О.О., Зюзіна О.С., Колупай С.М.

  Були досягнення  і колективні. Так у 2012 році ми мали 2 перемоги: у конкурсі колективних проектів «Макет до уроків БЖД» та «Школі сприяння здоров’ю», у 2013 році  - 3: у змаганнях дружин юних пожежників та  зональних змаганнях з футболу, спартакіаді з допризовної підготовки,  у 2014 році  також 3: у районних змаганнях з футболу, з легкої атлетики, з баскетболу, у 2015 році - 2: у районних змаганнях з баскетболу та футболу, у 2016 році – 2: у районних змаганнях з футболу.

Із задоволенням школярі та педагоги беруть участь у різних заходах: обласному семінарі керівників районних методичних об’єднань вчителів української мови та літератури, районному семінарі заступників директорів шкіл,  шкільному фестивалі проектів, вернісажі педагогічних ідей та творчих знахідок. Результати участі - виставки, збірки, постери, узагальнений досвід, презентації, відкриті уроки та заходи.

      Здобутки школярів разом із педагогами   – яскрава сторінка історії  закладу.

Всі досягнення – задля всебічного розвитку, впевнених кроків вихованців у майбутнє.

Ліоніла Струкова, заступник директора КЗ «Широківська  ЗОШ І-ІІІ ступенів»   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь