Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ВЕСЕЛІВСЬКОГО РАЙОНУ

Дата: 17.03.2017 15:33
Кількість переглядів: 784

Фото без описуЗ початку року на пожежах в Україні загинуло майже 600 людей. З настанням весни трагічна статистика, щодо кількості загибелі людей на пожежах не збільшується, а навіть невпинно зростає.

Щодня вогнеборці ліквідовують сотні пожеж, на яких гинуть та травмуються громадяни. Лише минулої доби в Україні загинуло 8 осіб, а від початку року цей показник сягає вже 574. Здебільшого, основними причинами виникнення загорань і як наслідок загибелі людей є власна недбалість громадян та нехтування правилами пожежної безпеки. Паління у ліжку, перенавантаження або несправність електромережі та побутових приладів часто призводять до пожеж у помешканнях.

Зокрема, 12 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в дачному будинку поблизу вулиці Гусятинської, що у Чернівцях. На момент приїзду вогнеборців полум’ям було охоплено все приміщення. Під час ліквідації займання всередині будинку рятувальники виявили тіло людини. Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

13 березня рятувальники місцевої пожежної охорони Вінничини ліквідували пожежу в житловому будинку у с. Самгородок Козятинського району. Під час проведення розвідки в одній із кімнат на підлозі виявлено тіло 46-річного власника будинку. Ймовірною причиною загорання є паління у ліжку.

Цього ж дня, у Рівненській області, в селі Рокитному виникла пожежа у житловому будинку. По прибуттю до місця події в одній із кімнат рятувальники виявили тіло власника оселі, 1971 року народження. За попередніми даними, причиною пожежі є порушення чоловіком правил пожежної безпеки.

Зважаючи на вкрай невтішну та трагічну статистику, рятувальники Веселівського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян Веселівщини з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

- не паліть у ліжку;

- слідкуйте за станом та справністю електромережі;

- у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

- намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

 

Пам’ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

                                                                         Веселівський РС ГУ ДСНС України

у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь