A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Екскурсія до Запорізького залізорудного комбінату

Дата: 29.12.2017 15:28
Кількість переглядів: 566

У грудні для учнів 8-х класів КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ  ступенів №1 Веселівської селищної ради» була організована екскурсія на шахту «Експлуатаційна» Запорізького залізорудного комбінату, яка є найбільша в Європі.

На цьому підприємстві працює багато наших співмешканців. В свій час тут змонтували найновіше експериментальне  обладнання, яке вперше  було випробуване саме на цій шахті.  Ознайомившись з технологією шахти, учням була запропонована насичена програма: змістовна екскурсія в учбовій шахті, практичні заняття з працівниками воєнізованого загону МНС. Учні ознайомилися з технікою, обладнанням, лабораторіями, екіпіровкою загону.

 Учнів вразила сучасна система оповіщення про аварійні ситуації – через кілька секунд після аварії в підрозділі  на автоматизованому пано висвітлюється  вся інформація: на якій ділянці вона виникла, характер, причини, що дозволяє рятівникам  за лічені  хвилини бути вже відповідно одягненими й оснащеними. Цікаві й корисні  були практичні заняття: на подвір’ї, в спеціальних місцях, було розпалене вогнище й учні по черзі його  гасили різними видами вогнегасників. В учбовій кімнаті діти освоїли  навички надання первинної допомоги.  Особливий інтерес в екскурсантів  викликали реанімаційні  заходи з потерпілими, які перебувають в стадії клінічної смерті. На сучасному тренажері з комп’ютерним обладнанням, власноруч відновлювали  дихання й серцебиття «потерпілому» манекену, а комп’ютер повідомляв наскільки якісно це вдалося й вказував на помилки.

По закінченню занять працівники підрозділу підвели підсумки, а учні  подякували за дуже цікаву й корисну працю. Наступною зупинкою екскурсії було с. Новоолександрівка, де учні відвідали прибудинкову територію місцевого майстра Довгань Володимира. Всі були  вражені зеленим дизайном подвір’я, а також сфотографувалися з поні, незвичайно яскравими фазанами, павичами, кроленятами, скульптурами давніх скіфських часів.  Як приємно, що є такі люди, закохані в свою справу й надають можливість іншим насолоджуватись  прекрасним!  Виїжджаючи із села зупинись біля чоловіків, які змайстрували  гілкорізку – весь сухостій, яким захаращені узбіччя  та лісополоси тепер використовують як паливо. На цьому екскурсія не закінчилась. Учні відвідали територію колишнього  консервного заводу, де закінчується монтаж сонячних батарей. Просто неймовірно, з якими темпами захаращена територія  стала взірцевою, з найсучаснішими технологіями.  Такі перетворення вселяють надію щодо  майбутнього нашої громади. Про підсумки поїздки учні повідомили селищного голову й запропонували відкрити при школі, разом з підрозділом МНС учбовий клас, де всі учні громади  мали б змогу оволодіти знаннями   й практичними навичками  під час дій  в надзвичайних ситуаціях й наданню першої медичної допомоги. Тим  більше, що керівник нашого відділення Баша Олександр Анатолійович разом з керівництвом школи вже визначили й клас і територію, де будуть  проходити навчання. Справа за оснащенням! Петро Миколайович пообіцяв  всіляку підтримку, адже ця справа надзвичайно актуальна для мешканців громади.

Дружинець Катерина, Баранчук Валерія-  учні 8 класу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь