A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

В суботу 19 серпня 2017 року  Маломихайлівці   відсвяткували   « Свято  МЕДУ »

Дата: 23.08.2017 15:07
Кількість переглядів: 798

Фото без опису

Відгуки мешканців села Мала Михайлівка , працівників культури та старости про "Свято меду"

 

 

 

 

Мешканці села Мала Михайлівка.

 У нашому селі Мала Михайлівка відбулося Свято  МЕДУ, - це перше свято на якому були присутні  та  взяли участь усі мешканці громади Веселівської ОТГ і навіть гості з сусідніх районів та області. Усім дуже сподобалась організація свята, а особливо концертна програма, яку привезли з міста  Запоріжжя ансамбль народної пісні та побутового танцю « Оксамит». Ми дуже раді,що у такому святі приймали участь і наші діти,  колектив яких називається «Наше майбутнє» .  На другому майданчику вони  показали  театралізоване дійство в якому трудівниці бджілки працюють над  здобутком запашного меду.  Кожен  бджоляр з великою гордістю  презентував свій продукт, крім того ми   усіх гостей  пригощали  медовухою, пирогами, різноманітною випічкою та напоями з меду. Жоден бджоляр не залишився без уваги ,  усі були нагороджені   цінними подарунками. Цього дня  було започатковано традицію і кожного бджоляра було відзначено знаковим символом свята. Усі мешканці та гості святкували до пізньої ночі. З кожним святом в нашому селі збираються все більше учасників та гостей, проводяться цікаві заходи. Ми ,  мешканці села дуже вдячні  усім організаторам свята за гарно підготовлену  площу , за освітлення , за святковий  настрій .  Давайте разом  , усім миром  працювати , святкувати , підтримувати  добрі традиції  нашої громади.

 

 

 Працівник культури села М. Михайлівка Г. Скачок.

Ось і відбулося  гарне  Свято МЕДУ в селі Мала Михайлівка до якого активно готувалися не тільки організатори, але і пасічники Веселівської громади і сусідньої області. Свято проходило на конкурсній основі при підтримці Веселівської селищної ради голови селищної ради Петра Миколайовича Кияшко, старост сіл Мала Михайлівка  Деркач Віталія Анатолійовича  с. Озерне Сєчина Олександра Олександровича та працівників культури і бібліотек с. Мала Михайлівка, Єлизаветівка, Озерне.  Метою  конкурсу було задіяти як найбільше  учасників до розвитку бджолярства , та обміну знань з бджільництва на території громади.   В конкурсі і презентації свого товару  прийняли участь 13 пасічників Веселівської ОТГ з сіл М. Михайлівка, Озерне, Єлизаветівка, Широке, смт Веселе : Груба Ю.М; Ткаченко О.Ф. ; Міцук О.В.;  Іщук В.Г.; Павленко Є.А. Яцків С. О. ; Мартинюк О.Г.;  Скорина П.І. Кривчик А.Є.; Білецький М.І.; Христич К.П.; Олешко В.Є.; Козаченко К.В. Були присутні  бджоляри також  із сусідньої Херсонської області  - Василенко О.С.; Василенко М.О.; Токар Ю .А.              На свято було запрошено ансамбль народної пісні та побутового танцю « Оксамит» із м.Запоріжжя, жіночий вокальний ансамбль « Співочі серця» з с. Єлизаветівка, та вокаліст Тетяна Троц з с. Озерне.  Артисти подарували дуже веселий, святковий настрій народними піснями та танцями. Урочисту частину відкрив селищний голова Веселівської ОТГ Петро Миколайович Кияшко. Він привітав громаду зі святом, відзначив кожного бджоляра пам’ятним знаковим символом. Його привітання продовжили протоієрей Олександр Мурашко, і настоятель Храму Присвятої Богородиці протоієрей Василь Квашко. Після презентації бджолярами своєї продукції було визначено переможців, та відзначено пам’ятними подарунками всіх учасників . Також було відзначено майстрів дикоротивно- прикладного мистецтва та учасників костюмованого дійства.           

 У святковій програмі прийняли участь дитячі колективи с. Мала Михайлівка « Наше Майбутнє» та з с. Єлизаветівка. Діти з задоволенням танцювали, грали в ігри, розгадували загадки та в костюмах бджілок змагалися з ведмедиком. Продовжили піднімати настрій дітям анімаційна  студія « Посмішка» із м. Мелітополь. Свято для дітей продовжилося частуванням: морозивом та льодяниками, солодкою ватою, катанням на каруселі та батуті. Свято продовжилося танцювально-роважальною програмою з конкурсами та танцями яку підготували Ємець Іван та Демиденко Валентина.

Дуже гарно всі відсвяткувати солодке свято! Бажаємо всім учасникам та гостям свята, міцного здоров’я, добробуту, дай Боже пасічникам успішної роботи. Нехай їх труд шанують і поважають.

 

Староста с. Мала Михайлівка   В.А.Деркач

В суботу 19 серпня  Маломихайлівці   відсвяткували   « Свято  МЕДУ » .    Я,  як староста села дуже вдячний  всім хто прийняв участь в організації цього свята , а саме Мацаку В.І., Шейняк І.В., Іванову О.Г., моїй сім,ї ,  колегам , друзям та сусідам . Особливо  хочу подякувати  голові нашої громади П.М.Кіяшко  та  Культурно-Мистецькому центру  Веселівської ОТГ  за  допомогу в  облаштуванні  площі , освітлення , придбанні цінних подарунків.  Дякую моїм колегам , старості села Широке  Єрещенко Л.В. та директору ДК Мінаковій Т.М. за надання технічного обладнання  . За смачну рибну юшку зварену сім,єю   старости   села Озерне   Сечина О.О. на яку надали рибу Веселівське товариство мисливців та рибалок. Депутату районної Ради , директору КЗ Маломихайлівської ЗОШ Федорову О.В. , та всім хто  прийшов розділити  з нами  святковий настрій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь