A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Проект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» допоможе об’єднаним територіальним громадам привернути увагу інвесторів

Дата: 24.05.2017 15:00
Кількість переглядів: 641

Фото без описуПроект USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» допоможе об’єднаним територіальним громадам Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей розробити стратегії місцевого економічного розвитку та проекти з розвитку інфраструктури, у т.ч., інвестиційні, а також навчить лідерів цих громад як ефективно використовувати економічний потенціал їх територій.

Відповідні протоколи про наміри щодо співпраці з проектом USAID підписані 12 об’єднаними територіальними громадами (ОТГ), обраними в результаті конкурсного відбору.

Фото без опису«Децентралізація надає додаткові можливості для розвитку сільських громад, адже тепер вони можуть на власний розсуд розпоряджатися своїми ресурсами та залучати інвесторів, - говорить Патрік Рейдер, керівник проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку». - Наша найперша порада для об’єднаних територіальних громад:  від виключно вирішення повсякденних  проблем почати працювати на перспективу. Процвітання села залежить від успішності економічних  ініціатив. Ремонт будинку культури – це важливо, але щоб повернути молодь у село, слід подумати над покращенням ринкової інфраструктури, наростити додану вартість сільськогосподарської продукції, створити нові робочі місця, у тому числі і в неаграрній сфері».
Фото без опису«Ми давно зрозуміли: допомагають не бідним, допомагають ініціативним, - розповідає Петро Кіяшко, голова Веселівської ОТГ, якій пощастило стати партнером Проекту USAID. – Ми почали писати свою стратегію розвитку із білоруськими експертами, завершили із польськими, а у її реалізації сподіваємось на підтримку американських партнерів. Мріємо запустити систему зрошування і дати людям можливість зайнятися вирощуванням ягід; збудуємо новий ринок щоби покращити доходи наших сільськогосподарських виробників, ставимо сонячні панелі, розвиваємо школу малої авіації. Планів багато, але я скажу вам, що всі вони здійсняться. У мене є бачення того, як наша громада виглядатиме через п’ять років і я сповнений оптимізму з приводу нашого майбутнього».

Проект USAID вже розпочав активну роботу в пілотних ОТГ. Проводяться тренінги з підвищення спроможності працівників органів місцевого самоврядування, представників бізнесу та громадськості щодо впровадження моделей сільського розвитку на основі лідерства сільських громад.  Розробляються інвестиційні проекти, що покращать інфраструктуру, сприятимуть удосконаленню  ланцюгів доданої вартості місцевої сільськогосподарської продукції, принесуть додатковий дохід до місцевих бюджетів, створять нові робочі місця, та, загалом, сприятимуть розвитку громад.
Можливість співпрацювати з Проектом є й у інших громад. Через декілька місяців буде оголошений новий конкурс, за результатами якого буде відібрана наступна група пілотних ОТГ.

Джерело: Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь