A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Риболовля з Веселівським розмахом

Дата: 13.06.2016 14:54
Кількість переглядів: 886

Фото без опису

11 червня у нашому районі було проведено захід обласного масштабу. Спеціально до 95-річчя Українського товариства мисливців та рибалок Запорізької області Веселівска громада організувала чемпіонат з риболовлі на Білоріцькому ставку.

У змаганні вирішило прийняло участь 11 команд. До нашого району завітали гості з Мелітополя, Токмака, Оріхова, Бердянська, Білоріцького, Михайлівки та багатьох інших районів. Загальною кількістю назбиралося понад 50 учасників, серед них не тільки чоловіки, але й жінки та діти.Фото без опису               Фото без опису         

Зрання, близько сьомої години ранку, рибалки закинули гачки з приманкою та заходилися вудити, щоб до моменту закінчення змаганнь витягнути з води якнайбільше риби. Неодноразово відмічалося, що ставок добре пристосований для подібних змагань. Причина доволі проста - берег відносно рівний на досить великій протяжності, що створює приблизно рівні умови для учасників.

Фото без опису          Фото без опису

Для здійснення контролю під час чемпіонату обрана ділянка берега була розділена на сектори, на кожен з яких було призначено суддю. Варто зазначити, що дехто з учасників скаржився на поверховість роботи спостерігачів та нехтування деякими традиційними правилами рибальских змаганнь.

Фото без опису                                  Фото без опису 

Коли сплинув зазначений час, головний суддя разом з помічниками та головою веселівського УТМР пройшли уздовж лінії учасників, зважуючи та фіксуючи досягнення рибалок. Важко сказати, що результати багатогодинних зусилль були дуже видовищними. Багато учасників демонстрували лише “дріб’язок” вагою у 150-170 грамів. Причиною варто вважати не дуже сприятливі погодні умови та дещо піздній час проведення заходу.

Фото без опису У той час, поки рибалки займалися улюбленою справою, на імпровізованій сцені лунала музика. А під час процессу визначення переможців та підготовки грамот веселівські виконавці розважали учасників з гостями живим співом. Поряд з ними, ближче до тіні дерев, кухарі готували частування: шашлик, куліш, гречану кашу і традиційну рибальску юшку.

Фото без опису                                  Фото без опису

 

 

 

 

             

 

Все це святкуючі могли отримати цілком безкоштовно, дякуючи старанням Веселівської громади та спонсорам серед підприємців.

Коли усі необхідні приготування були завершені, розпочалася найурочистіша частина свята - нагородження. За результатами улову у командному заліку призові місця розподілилися таким чином: третє місце - Михайлівка, друге місце - Веселе і першість здобула команда з Мелітополя. У особистому заліку перше місце закономірно посів капітан команди Мелітополя Дорофєв М. Г., а от друге та третє місця вибороли наші співвічизники: Кривко П.В. та Ємельянов А.В. Молоді рибалки також були відзначені у номінації “Юніори”. Перше місце посів Трьохлєт А.А. з міста Гуляйполя, друге - веселівець Павлюк В.В., а третє - Третяк А.Н. з Великої Білозірки.

Фото без описуКрім грамот, усі номінанти отримали цінні призи. За перемогу у командному поєдинку учасники отримали 500, 300 чи 200 гривень згідно із зайнятою позицією на п’єдесталі. В особистих заліках - 250, 150 і 100 гривень відповідно. На додаток до цінних конвертів рибалки отримали професійні подарунки на зразок ліхтариків або камуфляжного одягу.

Організатори та гості залишилися задоволені святом, загальною атмосферою, миловидною природою та смачним частуванням.

 

 

Підприємець                                                        Білокопитова Т.

 

 

 


 

 

 

 

 

                                     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь