A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Зустріч, яка не залишить байдужими…

Дата: 16.12.2016 14:19
Кількість переглядів: 674

Фото без описуБути патріотом своєї країни – це стиль життя, а не норма, яку треба виконувати. Не можна примусити когось любити свій край, свою Батьківщину. Але якщо змалечку, ще в дошкільному віці, виховувати дитину доброю, відповідальною і небайдужою, то в майбутньому вона зможе впевнено сказати: Я – патріот! Завдання дорослих – навчити дитину бачити красу, яка її оточує. Це не означає, що потрібно примусово садити дитину за стіл або парту і пояснювати, наскільки красива квітка, дерево, рідне селище.

 

У нашій групі ми вирішили виховувати почуття патріотизму щодня на власному прикладі: походах, екскурсіях, благодійних акціях та цікавих зустрічах.

Про одну з таких зустрічей хочеться розповісти.

Фото без описуОзнайомлюючи дітей з історією нашого селища, його почесними громадянами, котрі своїм життям показали любов до рідного краю, виникла ідея запросити у гості до малечі нашу відому землячку, поетесу, Учителя з великої літери Лідію Кіндратівну Лигун.

Навіть зараз відчуваю, як боялась почути відмову про зустріч, бо на неї так чекали діти після того, як познайомились з поезією Лідії Кіндратівни на занятті! Але дарма! Поетеса, почувши про запрошення, так щиро зраділа, що в мене неначе виросли крила, і всі хвилювання зійшли нанівець.

 

 

 

 

 

Фото без описуЗустріч відбулась… Вона видалась надзвичайно теплою, душевною, без пафосу і гордині, в ній було все: знайомство, декламування віршів, спільні ігри, перегляд старих фотографій. Ми намагались бути по-справжньому гостинними: влаштували смачне чаювання та на згадку про зустріч подарували Лідії Кіндратівні поробку-вазон у вигляді півника-символа майбутнього року.

У мене на очах виступили сльози, коли наступного дня почула від вихованців про мрію – стати поетом. І нехай це лише одна з багатьох дитячих мрій, але вона надовго залишиться для них доброю згадкою і безслідно не мине у їх житті.

Шановна Лідіє Кіндратівно!

Маючи такий великий талант від Бога, Ви скористались ним повною мірою, так натхненно, з душею, складаючи рядки поезій про наш рідний край, нашу Веселівщину.

Дякуємо Вам за гідний приклад для наших дошкільнят, за енергію й ентузіазм, яким Ви нас надихнули. Ми пишаємося тим, що стали для Вас таким собі «поштовхом» у написанні наступної збірки, у якій, сподіваємось, будуть і ті вірші, які Ви написали про наш улюблений «Світлячок».

Зичимо Вам натхнення, міцного здоров`я і тільки мирного неба над головою!

Будемо завжди раді Вас бачити!

Л.Мельник,

вихователь групи «Здоров`ятка»

КДНЗ №2 «Світлячок»

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь