Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відбулися громадські слухання

Дата: 21.02.2018 14:01
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

19 лютого в селищному будинку культури відбулися громадські  слухання. На обговорення виносилося питання щодо збільшення вартості  тарифу на  водопостачання та  водовідведення  для абонентів   КП «Водоканал» до економічнообґрунтованого.

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Водоканал» за ІІ півріччя 2017 року від здійснення діяльності за надання послуг водопостачання та водовідведення отримало збитки в сумі 873,2 тис.грн.

Невідповідність діючих тарифів їх реальній собівартості тягне за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг, та збільшує ризик несвоєчасної виплати заробітної плати, сплати податків, зборів та обов’язкових платежів до бюджету, розрахунків за спожиті енергоносії та відсутності можливості придбання матеріалів для усунення аварійних ситуацій.

Підвищення тарифів є неминучим, але й необхідним, оскільки дасть змогу стабілізувати фінансовий стан підприємства, недопущення його ліквідації, підвищення надійності роботи об’єктів та мереж, усунення поривів, що в свою чергу дозволить забезпечити всіх споживачів водою безперебійно і в повному обсязі.

Для вирішення фінансового стану КП «Водоканал» запропоновані два варіанта, а саме: збільшення тарифу до економічно обґрунтованого тарифу, або компенсувати різницю між діючим тарифом та економічно обґрунтованим місцевими органами, згідно діючого законодавства. Директор КП «Водоканал» Кравцов О.С. відповів на більш хвилюючі питання присутніх.

В ході слухань, було прийнято рішення підняти тариф на водопостачання та водовідведення для абонентів КП «Водоканал», а саме: для жителів смт Веселе, сіл Єлизаветівка, Ясна Поляна, Новоолександрівка до економічнообґрунтованого тарифу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь