A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Жителі Веселівської громади користуються урядовою програмою «Доступні ліки»

Дата: 31.05.2017 13:45
Кількість переглядів: 754

Фото без описуУряд Володимира Гройсмана започаткував програму «Доступні ліки» у квітні поточного року з метою вирішення одного з ключових завдань – покращання добробуту українців і подовження тривалості життя в Україні. Програма фінансується з Державного бюджету, і, як зазначав Глава Уряду є цілком «по кишені» державі. Майже мільйон українців вже скористалися цією програмою.

Наразі готується рішення про внесення змін до Держбюджету-2017 і збільшення програмного фінансування на 250 млн. грн. – до 750 млн. грн. Окрім того, урядовці за пропозицією Глави Уряду, прораховують можливість розширення програми і введення в неї більш широкого спектру препаратів. Зараз Уряд веде постійний моніторинг роботи програми, оперативно реагуючи на всі випадки невиконання або неналежного виконання урядових доручень на місцях. Так, на засіданні Кабінету Міністрів 11 травня Прем’єр Володимир Гройсман дав доручення Віце-прем’єр-міністру Павлу Розенку та в. о. Міністра охорони здоров’я Уляні Супрун разом із головами місцевих органів влади аналізувати стан виконання програми «Доступні ліки», визначати проблемні питання і пропонувати шляхи їх вирішення. В разі необхідності Глава Уряду доручив проводити селекторні наради. Одна з таких нарад пройшла на виконання доручення в середині травня.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко відзначив те, що на сьогодні понад 5 тисяч аптек беруть участь у цій програмі і близько 1 млн. громадян змогли отримати ліки безкоштовно або з незначною доплатою.

За словами Павла Розенка, до 1 липня МОЗ має підготувати пропозиції щодо розширення переліку ліків по програмі та захворювань, які можуть бути включені в програму.

Станом на 01червня 2017 року КЗ ОЗ «Веселівської ЦПМСД» Веселівської селищної ради виписано 775 рецептів, відпущено лікарських засобів по 479 рецептам і відшкодовано аптечній установі 15,240 тис. грн.

 

Відділ фінансів виконавчого комітету

Веселівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь