A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Представники нашої громади взяли участь у семінарі-тренінгу щодо агросільгоспрозвитку та кооперації в сільській місцевості

Дата: 20.02.2017 13:26
Кількість переглядів: 727

Фото без опису16 лютого в Khortitsa Palace Hotel (м. Запоріжжя) регіональною філією установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» було проведено семінар-тренінг для активістів вже створених та потенційних об’єднаних територіальних громад, в якому взяли участь представники нашої громади. У ході заходу директор регіональної філії Олександр Свистун докладно розповів про суть та значення малого бізнесу.

Як зазначив Олександр Іванович, малий та середній бізнес є провідним сектором ринкової економіки, складає основу дрібнотоварного виробництва, визначає темпи економічного розвитку, структуру та якісну характеристику ВВП, здійснює структурну перебудову економіки, швидку окупність витрат, свободу ринкового вибору, забезпечує насичення ринку споживацькими товарами та послугами повсякденного попиту, створює додаткові робочі місця, має високу мобільність, раціональні форми управління, формує новий соціальний прошарок підприємців-власників, сприяє послабленню монополізму та розвитку конкуренції.

Фото без описуЗапрошені експерти: Геннадій Устімов (координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»), Володимир Степаненко (генеральний директор регіонального фонду підтримки підприємництва в Запорізькій області) та Андрій Поляков (в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА)  розповіли про трансформаційні процеси у системі суспільних і виробничих відносин, які зумовлюють розвиток малого та середнього бізнесу в Україні. Хоча в порівнянні з розвиненими країнами, у нас ця форма підприємництва знаходиться тільки в стадії становлення.

Так, на даний час частка малого і середнього бізнесу у ВВП України складає 9,5%, кількість малих підприємств – 197 тис., що об’єднує лише 1/10 з числа зайнятих. Але ми вже маємо позитивні напрацювання та реалізовані спільні проекти щодо створення на території Запорізької області сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів (СОК) європейського зразка з їх сталим функціонуванням і поступовим розвитком.

Велику зацікавленість у присутніх викликала презентація запуску нового проекту Агросільрозвитку (ARDS usaid), та перспективи його реалізації в Запорізькій області. Мета Проекту полягає в підтримці всеохоплюючого, стійкого економічного зростання шляхом сприяння розвитку сільського господарства та створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості. Проект включає три складові:

1) удосконалення законодавчої та нормативної бази та управління сільськогосподарським сектором;

2) збільшення обсягу інвестицій, підвищення продуктивності, рівня зайнятості й доходів у сільськогосподарському секторі;

3) поліпшення добробуту сільських громад і виробників.

Фото без описуКоординатор проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку» Владислав Карпенко повідомив, що для участі в проекті з 6 областей (Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської) буде відібрано 12 громад, яким надаватиметься професійна допомога в підготовці локальних стратегій економічного розвитку за обраними напрямками, підготовка проектів (у тому числі інвестиційних) з покращення інфраструктури, а також за результатом конкурсу часткове фінансування їх впровадження.

З огляду на це, Веселівська селищна рада звертається до мешканців громади, які мають напрацювання або ідеї щодо започаткування власної справи, долучитися до спільної роботи. Ми впевнені, що разом з Вами зможемо забезпечити повну зайнятість серед населення та вивести нашу громаду на вищий рівень економічного розвитку.

За додатковою інформацією та наданням пропозицій звертатися до Веселівської селищної ради (вул. Центральна, 162, кабінет №6).

Олексій Дяченко,

заступник селищного голови з питань

 економічного розвитку та інвестицій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь