A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Відкриття пам'ятного знаку "Дзвін Миру"

Дата: 26.04.2016 13:21
Кількість переглядів: 931

26 квітня 2016 року о 10:00 годині відбулося урочисте відкриття пам'ятного знаку "Дзвін Миру" який знаходиться на розі вулиць Макаренка та Центральна. 

Сьогодні  минає 30 років з дня найстрашнішої в історії людства техногенної катастрофи  на Чорнобильській атомній електростанції.

    Щорічно саме в цей день ми вшановуємо тих, хто ціною власного здоров'я, ризикуючи своїм життям зупинив розбурханий "Мирний атом". Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС стали живими свідками найбільшої трагедії минулого століття і навіть тисячоліття.

 

    Від наслідків аварії постраждало населення багатьох регіонів України, Білорусії, Росії. Близько 160 тисяч осіб зі 170 населених пунктів змушені були залишити свої будинки. Тільки в Україні від Чорнобильської катастрофи постраждало 3,7 млн. осіб, у тому числі 1,5 млн. дітей, 73 тис. стали інвалідами.

Буквально з перших днів аварії до Чорнобиля вирушили й наші земляки, серед перших були: Артьомов Юрій Володимирович, Бірюков Олександр Олександрович, Водяха Володимир Васильович, Шепель Василь Тимофійович, Наконечний Анатолій Іванович. Тож, прийміть нашу вдячність та повагу, шановні земляки, за Вашу мужність та героїзм.

Трагедію і уроки Чорнобиля необхідно пам'ятати і знати для того, щоб не допустити помилок в майбутньому.

Пройшов час - і Чорнобильську АЕС закрито, але людські біди від цього не закриваються. Ми пережили Чорнобиль, котрий спустошив значну територію родючих українських земель, адже сильним радіоактивним забрудненням уражено 5 млн. га територій України.

Саме заради увічнення подвигу тих, хто одними з перших опинились на місці катастрофи , ми звели цей пам’ятний знак, який має символічну назву «Дзвін миру».

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь