A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Оберіг пам'яті і долі…

Дата: 22.08.2016 12:36
Кількість переглядів: 739

Кожна людина повинна знати своє минуле, бо, не знаючи його, ми не зможемо побудувати майбутнє. Наш музей – це своєрідна машина часу, за допомогою якої ми завжди можемо зазирнути у своє минуле, а також залишити памя'ть нашим нащадкам про сьогодення.  

Наш музей унікальний. Чого тільки варті забрані експонати, які знайомлять відвідувачів  з історією розвитку освіти  школи та громади?! Макети та фото школи поміщика Чубука (1893 р), документи про отримання освіти, які датовані далеким 1907 роком, доля педагогів та учнів під час Великої Вітчизняної війни у давніх світлинах, документах;  післявоєнні сторінки школи, життя випускників,  виставка предметів побуту рідного  краю – це правдиві докази багатогранності нашої історії .

Над створенням музею працювало не одне покоління славних, цілеспрямованих учителів та учнів. Засновником його стала учитель української мови та літератури нашої школи Льодін Л.І. ще в 90-ті роки минулого століття. Звичайно, підтримали її  ініціативу учні тогочасної школи. Сьогодні цю справу продовжила учитель історії Маркова Т.В. разом зі своїми вихованцями, які натхненно вкладають часточку душі своєї у цю благородну справу. Для нашого колективу музей став  творчою лабораторією, осередком освіти, який сприяє вихованню молодого покоління національної свідомості, патріотизму, любові до рідного краю, свого народу, забезпечення духовної єдності поколінь і призначений збереженню та вивченню матеріальної і духовної культури. А ще це одне з найпам'ятніших місць наших випускників. Гортаючи сторінки альбомів, вони згадують свої безтурботні шкільні роки, педагогів, друзів.

Сюди часто приходять жителі та гості нашого краю. Нещодавно завітала до музею ліквідатор наслідків Чорнобильської трагедії Бура Віра Іванівна. Познайомилася з роботою музею, експонатами, поспілкувалася з учнями, розповіла про шкільні роки, родину. Наступного дня Віра Іванівна зі своїм чоловіком Бурим Володимиром Петровичем подарували нашому музею прядку, вишиті рушники, скатертини, серветки та інші цікаві предмети, розповіла про історію їх виготовлення. Діти із задоволенням спілкувалися, розглядали подарунки. Ми вдячні Вам, Віро Іванівно, та вашій родині за допомогу у поповненні арсеналу музейних експонатів.

Л. Нестеренко, директор КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь