A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

"Ті, для кого вільна боротьба – не вид спорту, а спосіб життя…"

Дата: 14.12.2016 12:13
Кількість переглядів: 741

Фото без описуУ наш час, коли люди мало вірять в щирість, порядність та інші важливі складові людяності, ці слова про людей, які більшу частину життя присвятили вільній боротьбі , можливо, здадуться пафосними… Але, повірте, це не так…

 

 

 

 

 

 

Понад 25 років я працюю тренером з вільної боротьби, а до того і сам займався цим мужнім видом спорту, і коли в черговий раз у гарному, теплому, вщерть заповненому глядачами і спортсменами залі Веселівської ДЮСШ пролунав гімн України на ХХІІ Всеукраїнському турнірі з вільної боротьби на честь майстра спорту СРСР Юрія Гаращенка, я переконався у справедливості слів «є ті – для кого вільна боротьба дійсно спосіб життя».

Незважаючи на відсутність державного фінансування, знаходяться люди, які надають матеріальну допомогу для проведення таких масштабних спортивних заходів, за що адміністрація школи та діти їм дуже вдячні, а тренерський склад школи робить можливим їх організаційне забезпечення.

Фото без описуЯ з хвилюванням чекав приїзду команд, бо в цей же час проводився турнір імені Якова Пункіна у м. Запоріжжі. Але виявилося, що авторитет нашого турніру безперечний, бо приїхало 17 команд, а це понад 150 учасників із спортивних інтернатів вищої спортивної майстерності міст Києва, Херсона, Скадовська, Дніпра та спортивних шкіл Берислава, Каховки, Бердянська, Токмака, Мелітополя, Енергодара, Василівки, районних центрів Чернігівки, Михайлівки, Приазов’я, Кам’янки, Якимівки, с.Козацьке (Херсонська обл.).

 

Спостерігаючи за дітьми в залі, в черговий раз переконуюсь у тому, що добре, коли батьки разом зі своїми маленькими спортсменами співпереживають за результати змагань. У нас це сім’ї Олексія та Ольги Шмиголь, Михайла та Олени Прусенко, Валерія та Марини Фісун, Юрія Остроконя та інші. За такої підтримки батьків та їх контролю у спортсменів підвищена мотивація до занять, що дає певні позитивні результати.

Фото без опису

ХХІІ турнір, на мій погляд та на погляд всієї суддівської колегії, добре організований, забезпечений сучасними технічними засобами, як завжди дуже емоційний, напружений. Глядачі підтримували спортсменів гучними оплесками та вигуками. На турнірі були присутні голова районної ради Олександр Цвіліховський, заступник селищного голови з гуманітарних питань Ілона Бабаніна, друзі загиблого спортсмена Ігор Ларченко, Олександр Стасовський. Цікаво розповів про коротке, але яскраве життя Ю.Гаращенка директор ДЮСШ Юрій Козюра.

 

 

Спортсмени показали всі свої здібності, а найсильніші та треновані здобули перемогу і піднялися на п’єдестал перемоги.

Веселівська команда борців у значній чисельності зайняла переможні місця.

І місце і золоту медаль перемоги в гарячих сутичках вибороли Едуард Аринін, Артем Прусенко, Тарас Фісун, (тренер Євстігнєєв М.), Варнавський Олексій (тренер Куксов О.);

ІІ місце і срібну медаль отримав Павло Дендак (тренер Євстігнєєв М.);

ІІІ почесне місце і бронзову медаль отримали Микита Шмиголь, брати Владислав і Андрій Югаї, Вадим Ніколайчик, Сергій Демидов (тренер Євстігнєєв М.), Кирило Остроконь (тренер КуксовО.).

Вільна боротьба – складний вид спорту, в якому дуже багато нюансів і простору для тактики, він припускає ефективні дії в будь-якому положенні. Ще одна перевага – у вільній боротьбі використовуються всі групи м’язів. Вільна боротьба – це спорт, що робить людей кращими. Тому тільки упертюхам та працьовитим по зубам цей вид спорту, тим, для кого це – спосіб життя.

Школа та її учні висловлюють щиру подяку всім, хто зробив можливим проведення турніру: це і селищна рада, і батьки, і колишні вихованці, і підприємці та фермери, і громадська молодіжна організація «Моє майбутнє».

 

Тренер-викладач ДЮСШ М.Євстігнєєв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь