A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Незабутня зустріч

Дата: 18.09.2017 11:43
Кількість переглядів: 849

Фото без опису

Ще декілька років тому назад ми й гадки не мали про тісні і дружні стосунки з нашими сусідами – поляками.

В рамках міжнародного співробітництва між Гміною Котунь та Веселівською селищною територіальною громадою у липні місяці 2017 року наші діти побували в Польщі, а з 8 по 15 вересня поточного року польська учнівська делегація з керівництвом Гміни Котунь гостювали у нас.

Програма дозвілля була насичена, різноманітна і цікава. Гості прийняли участь у святковій ході  присвяченій 205-річниці заснування селища Веселе та 2-ї річниці утворення Веселівської селищної територіальної громади. На базі КЗ «Веселівська ЗОШ №2» були проведені пісочна анімація та майстер клас в швейній майстерні та з макраме. Діти з задоволенням виконували всі цікаві завдання, а свої побажання залишили на символічному  дереві «Спогадів».

Пройшли гості школу майстер-класу «Ліплення з солоного тіста українських сувенірів» в Веселівській різнопрофільній гімназії. Для них тут були організовані спортивні ігри на майданчику та турнір з міні-футболу.

КЗ «Веселівська ЗОШ №1» запропонувала для гостей дискотеку.

Проживали діти з Польщі в українських сім’ях. Це дало можливість більш тісно спілкуватись зі своїми однолітками.

Але найкращим та незабутнім для польських дітей і дітей з громади був відпочинок на березі Азовського моря у м. Бердянськ. Прекрасні погодні умови, золотий пісочок пляжу, прозора тепла вода, відмінні умови проживання, харчування, насичена культурна програма: відвідування дельфінарію, спортивних атракціонів і багато іншого  надовго залишаться в пам’яті. А головне – всі набрались здоров’я:  загорілі, бадьорі, життєрадісні. Таким запам’ятається наша Запорізька земля, наш Веселівський край.

Велику допомогу в організації та фінансуванні відпочинку надав народний депутат  Валентиров Сергій Васильович. Активна життєва позиція, шанобливе ставлення до підростаючого покоління і бажання укріплювати міжнародні відносини з країнами зарубіжжя котрий раз підтверджують його передвиборні програми та свідчать про натхненну і самовіддану працю.

Схвильованими були моменти приїзду гостей після відпочинку – на центральній площі селища та в Будинку культури.

Слова великої вдячності прозвучали від керівника учнівської делегації пані Єви  Вадас – Ястжембської, польських учнів за чудовий та незабутній відпочинок. Всі обмінялись подарунками. Селищний голова П.М.Кіяшко  відзначив грамотами та подарунками гостей, батьків, в сім’ях яких проживали польські діти та працівників селищної ради, які забезпечили організацію та супровід  дітей під час відпочинку. Також нашим гостям та всім присутнім в залі селищного Будинку культури був запропонований концерт.

Доброзичливі посмішки,  теплі обійми, слова щирої подяки свідчать про взаємопорозуміння та бажання  продовжувати в подальшому плідну співпрацю та зустрічі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь