A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Міжнародний день відмови від куріння

Дата: 16.11.2017 11:41
Кількість переглядів: 794

Фото без опису

Кожний третій четвер листопада відзначається в світі як Всесвітній день відмови від куріння, який щорічно ініціюється Міжнародним союзом боротьби з раком. Ідея цього дня – закликати людей відмовитися від куріння хоча б на день, щоб звернути їх увагу на те, що кожна викурена сигарета завдає шкоди їхньому здоров’ю. 

Вперше ідея кинути курити на один день народилася в Артура Мулані, коли він у 1971 році закликав людей відмовитися хоча б на один день від сигарет, а на заощаджені кошти зробити ремонт місцевої школи. У 1974 році «Don’t Smoke Day» або «День некуріння» був вперше публічно проголошений на сторінках газети «Монтічелло Таймс», штат Міннесота.  18 листопада 1976 року каліфорнійське відділення Американського  онкологічного  товариства, оцінивши згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку, вперше надало фінансування на рекламу цього дня. Відтоді цей день дістав назву -« День відмови від куріння»  та з часом став міжнародним. 

 Цей день відзначають і в Україні. Це прекрасний привід задуматися над тим, що в цілому у нашій країні зараз курить десята частина жінок, більше половини всіх чоловіків, 53% старшокласників. Тому Міжнародний день відмови від куріння обов'язково пов'язаний з проведенням заходів, які сприяють боротьбі з цією згубною звичкою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь