Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Перший крок до інклюзивної освіти

Дата: 22.08.2016 11:40
Кількість переглядів: 886

У рамках соціальної програми Голови Благодійного фонду Порошенка, дружини Президента України пані Марини Порошенко в м. Запоріжжя відбувся спеціалізований тренінг для освітян «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати».Фото без опису

Його мета - досягти інтеграції дітей з особливими потребами в інклюзивні класи, де вони навчатимуться разом зі своїми однолітками. Під час навчання учасники отримали практичні рекомендації, ознайомилися з юридичними, фінансовими та адміністративними особливостями розвитку інклюзії в Україні.

Як зазначила перша леді, кінцева мета цього проекту – інклюзивні школи по всій Україні.Фото без опису

  • Такі програми потрібні не тільки дітям з особливими потребами, а й усім нам. Адже завдяки їм українці навчаються звертати увагу на тих, хто знаходиться поруч та потребує допомоги. Відповідно всі наші діти більше цінуватимуть мир та дружбу і будуватимуть позитивне ставлення до всіх людських цінностей. Нині ми впроваджуємо пілотні проекти в кількох областях України, а саме у Вінницькій, Київській, Житомирській, Харківській та Запорізькій. Впевнена, оцінивши їх позитивний досвід, до програми залучаться і всі інші регіони, - зазначила Марина Порошенко.

Фото без описуВід нашої громади у роботі тренінгу взяли участь керівники навчальних закладів Кривко І.О. (директор КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія») та Нестеренко Л.М. (директорКЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»).

На завершення тренінгу голова Благодійного фонду Порошенка пані Марина Порошенко вручила освітянам сертифікати про проходження тренінгу.

Фото без опису

 Очільник Запорізького регіону Костянтин Бриль зазначив, що  сьогоднішній тренінг - це перший крок до реального впровадження інклюзивної освіти у нашій області. Спільно з обласною радою буде створено нову програму для підтримки інклюзії в Запоріжжі. На сьогодні в нашій області є 138 тисяч дітей з особливими потребами, і думаю, ця програма знайде своїх шанувальників. Адже жоден з нас не застрахований від хвороби.

Тож наше суспільство повинно із розумінням ставитись до особливих дітей.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь