A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!

Дата: 04.01.2018 11:19
Кількість переглядів: 721

Фото без опису

Кабінет Міністрів прийняв низку рішень, які забезпечують подальший розвиток загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції «Я МАЮ ПРАВО!» та переводять його до розряду національних.

Він спрямований на те , щоб дати українцям і знання про свої права, і практичні навички того, як ці права реалізовувати та захищати. Проект реалізовує  завдання підвищення правової спроможності  громад та рівня правової культури й правової  свідомості громадян, а також передбачає створення механізму урядового моніторингу системних порушень прав громадян чиновниками.

 У рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» в серпні було також запущено дві нові ініціативи. По-перше, український Уряд прийняв рішення зробити крок на упередження незаконних дій в аграрній сфері. Отже, в усіх обласних центрах запрацювали антирейдерські аграрні штаби, які за цей час захистили від захоплень десятки фермерських господарств. А мобільні групи правової   допомоги  об’їхали 340 населених пунктів та надали консультації тисячам українців.  Уряд доручив Міністерству юстиції і системі  безоплатної правової  допомоги  на постійній основі проводити консультування в сільській місцевості людей щодо укладання договорів оренди .«Громадяни матимуть можливість прийти до центрів чи бюро безоплатної правової допомоги Мін’юсту та отримати якісну консультацію від наших юристів щодо проектів договорів оренди. Ми маємо унеможливити зловживання на етапі підписання договору оренди землі, а не тоді, коли вже треба йти до суду і захищати себе від нечесного на руку контрагента»,- заявив Міністр юстиції Павло Петренко.

 Окрім цього, за  дорученням Уряду Міністерство юстиції  розробляє зміни до законодавства, які забезпечать більш жорстку відповідальність батьків за несплату аліментів. Проект «Я МАЮ ПРАВО!» допоможе з інформуванням про право на аліменти  та про роботу виконавчої служби щодо стягнення аліментів зі злісних неплатників.

Проект «Я МАЮ ПРАВО!» реалізується Міністерством  юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги та територіальними органами юстиції за підтримки програми USAID «Нове правосуддя», БФ «Відродження», іншими донорами та партерами.

 

                                            Маєш питання?

PRAVO.MINJUST.GOV.UA

Загальнонаціональний право просвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!»

0800213103

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги:

цілодобово та безкоштовно у межах України

 PRAVO.MINJUST.GOV.UA/CONTAKTS

Найближче Головне територіальне управління юстиції

                  ЗАХИЩАЙ СВОЇ ПРАВА!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь