A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Представники Веселівської музичної школи відвідали методичний практикум з фаху вокально-хорових дисциплін для викладачів шкіл естетичного виховання

Дата: 07.02.2018 11:09
Кількість переглядів: 562

Фото без опису

Згідно плану роботи методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів КУ “Обласний методичний центр культури і мистецтва” ЗОР на 2017-2018 навчальний рік 31 січня 2018 року проведено обласний методичний практикум для викладачів з фаху вокально-хорового мистецтва шкіл естетичного виховання.

У практикумі прийняло участь 36 викладачів з мм. Запоріжжя (ДМШ № 3, 5, 8), Бердянська, Мелітополя (ДМШ № 1), Енергодара, Оріхова, Токмака, Василівського, Більмацького, Веселівського, Мелітопольського, Бердянського, Оріхівського, Токмацького, Якимівського районів. Методичний практикум проходив на базі обласної універсальної наукової бібліотеки. Викладачі ознайомились з новою нотною літературою, яку предоставили фахівці відділу мистецтва.
На практикумі виступила Братцева Оксана Олексіївна - голова циклової комісії  “Хорове диригування”  Запорізького музичного училища ім. П.І. Майбороди, яка розповіла про нові вимоги до вступу на вокально-хорове відділеня училища, надала методичні рекомендації щодо підготовки учнів до вступу та навчання у вищіх навчальних закладах культури і мистецтв.
Методичний практикум пройшов на високому творчому рівні, викладачі обмінювались досвідом та опрацювали такі теми:
- “Особливості постановки голосу на хоровому відділенні в школах естетичного виховання”, доповідач Демьяненко О.І. - викладач з фаху вокалу дитячої музичної школи № 1 відділу культури Мелітопольської міської ради Запорізької області.
- “Твори українських композиторів, як складова частина репертуару вокального ансамблю”, доповідач Денисенко Н.В. - викладач відділу вокально- хорового мистецтва Запорізької дитячої музичної школи № 5.
Також на практикумі було презентовано авторську програму з предмету за вибором “Основи диригування” викладачів Запорізької дитячої музичної школи № 3 - Рогової Н.В., Хмирової О.В., Каменської Л.М., Шевчик Т.О.
Методист вищої категорії методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів обласного методичного центру культури і мистецтва Сметаніна С.В. надала методичні роз'яснення щодо підготовки та участі у обласному конкурсі з фаху вокалу серед учнів-солістів шкіл естетичного виховання, оформлення заявок згідно вимог Закону України  “Про авторське право і суміжні права”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь