A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Чистота і затишок населених пунктів громади – наша спільна справа!

Дата: 25.09.2017 10:55
Кількість переглядів: 1346

Фото без опису

Протягом  багатьох років селищна рада наполегливо веде боротьбу за порядок на придворових територіях, де є не покошені бур’яни, купи сміття, гілок, сухої трави. Просимо  мешканців  навести  порядок біля своїх домівок . Щодо вивезення сміття та його утилізації  слід звертатись до КП «Арус» за тел.  2- 13- 70. Стосовно вивезення великих об’ємів накопиченого сміття  КП «Арус» надає окремі послуги.

   Особливо важко йде процес прибирання будматеріалів з ділянок  біля осель. Селищна рада попереджає і наполегливо  просить всіх -  завозити  будівельні матеріали на територію свого двору, а тих хто раніше залишив їх  на прилеглій до двору території – негайно прибрати!

    За установами, організаціями, підприємствами всіх форм власності  закріплені прилеглі території. Прилегла територія повинна утримуватись,  згідно правил благоустрою. А саме, тут необхідно виконувати комплекс заходів з благоустрою: прибирання сміття, чистка тротуарного покриття  від трави, бруду;  догляд за клумбами та газонами, утримування кущів та дерев у належному стані, своєчасний покіс трави, ліквідація карантинних бур’янів тощо. 

   Селищна  рада вимагає від  керівників установ, організацій, підприємств, власників об’єктів торгівлі  вчасно  прибрати прилеглу територію і утримувати  її в порядку  відповідно до правил благоустрою та утримання  території Веселівської селищної ради. Прилегла територія підприємств торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування - це  територія  в радіусі 15 метрів  від об’єкту  або  територія  до упора в територію іншого об’єкту. Прилегла територія    установи, організації,  підприємства,  індивідуального приватного будинку  - територія  в довжину - в межах їх ділянок,   в ширину  -  до середини вулиці. 

 

    За сміття на придворовій, прилеглій  території,     за розміщення на них будівельних матеріалів, згідно ст. ст. 10,16  Закону України «Про благоустрій населених пунктів», правил з благоустрою, ст.152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів», на порушників    складатимуть адмінпротоколи  для направлення  їх на розгляд адміністративної комісії, що при селищній раді з послідуючим штрафом.

 

    Також існує проблема сміття, що розкидане по всіх вулицях  населених пунктів громади.  Вздовж усіх тротуарних доріжок,  доріг селища  та сіл  - обгортки , різні  упаковки, пластикові склянки, пляшки зі скла та пластику  і ще багато чого. Не хочеться ображати односельців, але де культура поведінки, де відповідальність за чистоту наших з вами вулиць?!  

   Багато сміття кидають діти,  це   означає, що   дорослі -  батьки, вчителі  мало пояснювали  про культурне  естетичне поводження, про відповідальність, охорону довкілля.

  Закиданий сміттям і парк відпочинку  селища. Особливо його багато біля лавок, просто  купи.  Скільки  не прибирай,  наступного дня те саме. Шановні  відпочиваючі,  використовуйте урни або забирайте  сміття до дому! 

 

    Щороку селищна рада організовує   ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ. Силами  комунального підприємства «Арус», підсобних робітників, яких направлено на громадські роботи  районним центром зайнятості, осіб, котрі відбувають адміністративне стягнення  чи покарання у вигляді громадських робіт несанкціоновані смітники ретельно прибираються.

   Найбільш турбують в’їзди  до  Веселого, адже це перше, що складає враження про наш населений пункт. Мешканці, а також  деякі  підприємства, установи, організації,   які  свідомо не уклали  договір на вивіз  та утилізацію сміття,  вивозять  непотрібне самотужки і чомусь вважають окраїни селища найбільш відповідними для цього місцями. Крім сміття тут викидають і померлих домашніх  тварин.  В селах громади також існують проблемні місця стихійного накопичення сміття.  Тих, хто вивозить сміття в лісосмуги, пустирі,   в’їзди  до  селища,  не меншає.  Їх не турбують ні вигляд населеного пункту, ні можливість виникнення і розповсюдження небезпечних інфекцій, їм не соромно. 

  Хочеться звернути  увагу співгромадян  на те, що несанкціоновані смітники майже завжди утворюються  в зруйнованих будинках, чи ділянках, де колись були будинки,  на пустирях, в руїнах колишніх заводів, між вулицями  в кінці приватних городів, що також недопустимо.

   Шановні співгромадяни, веселівці та мешканці всієї громади! Селищна  рада закликає Вас до поважного ставлення до навколишнього середовища, наших  населених пунктів, цивілізованого поводження з сміттям, дотримання правил благоустрою!

  Не залишайтесь байдужими до наших з Вами спільних проблем!

 Тоді ми зробимо територію нашої громади  чистою, охайною, привабливою !

 

 

                                                  Відділ житлово-комунального господарства та           

                                                  благоустрою

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь