A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

За першу добу 2018 року на пожежах в Україні загинуло 16 громадян!

Дата: 03.01.2018 10:51
Кількість переглядів: 664

Прикро констатувати, але розпочинати новий 2018 рік доводиться сумним антирекордом. Одразу 16 громадян загинули на пожежах у житловому секторі впродовж 1 січня.

При тому, що й кількість побутових пожеж цього дня зросла майже у двічі — 110 випадків зафіксували вогнеборці ДСНС. Як і завжди, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами. Про те, як втрата пильності під час святкувань впливає на трагічну статистику розповімо на прикладах пожеж, що виникли у Хмельницькій, Полтавській, Запорізькій, Чернігівській, Харківській, Рівненській, Житомирській, Сумській, Дніпропетровській, Миколаєвській, Вінницькій областях та у місті Києві.

Зокрема, на Вінниччині 1 січня сталися одразу дві пожежі, на яких загинуло двоє людей. Так, через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі виникло займання у приватному житловому будинку в селі Флоріанівка, внаслідок чого загинула власниця помешкання 1949 року народження. Водночас, необережність під час паління в приміщені забрала життя чоловіка 1985 року народження у власному будинку в селі Тростянець Тиврівського району області.

Цього ж дня в с. Клочеве Коростенського району Житомирської області у приватному одноповерховому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинув власник помешкання 1957 року народження.

У Дніпропетровській області та у місті Миколаєві вогонь цього дня забрав життя одразу 4-х громадян. Так, двоє людей загинули у квартирі на 7-му поверсі 9-ти поверхового житлового будинку на вулиці Казарського міста Миколаєва, а ще по одному трагічному випадку зафіксовано у Кривому Розі та у селі Новоолександрівка Дніпропетровської області.

Загалом, показник загиблих, травмованих та врятованих українців з початку року становить 16, 4 та 7 людей відповідно. Не надто вдалий початок, проте є надія, що невтішна статистика змусить наших співвітчизників з більшою увагою дбати про власну безпеку.

Попереду Різдвяні свята, і для того, щоб вони не були затьмарені надзвичайними подіями, рятувальники наголошують на неухильному дотриманні протипожежних норм у помешканнях. В цей період необхідно з особливою увагою та відповідальністю користуватися свічками, пічним та газовим опаленням, а також обов'язково слідкувати за станом електромережі. Інакше трагедії не уникнути.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь