A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

День цивільного захисту в КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1»

Дата: 22.08.2016 10:55
Кількість переглядів: 824

День цивільного захисту  в КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1»

    Велика увага  в КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» приділяється   безпеці життєдіяльності учнів,  питанням  цивільного захисту.

   На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету  Веселівської селищної ради  від 18.03.2016 №012 «Про проведення Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини в дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах у 2016 році»  22 квітня 2016 року в навчальному закладі проведений День цивільного захисту, основними завданнями якого була практична перевірка здатності учнів та працівників грамотно і чітко діяти для захисту свого здоров’я та життя в надзвичайних ситуаціях, тренування особового складу невоєнізованих формувань навчального закладу.

     Відповідно до плану День цивільного захисту розпочався  загальношкільною  лінійкою, на якій були присутні начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради Дундук О.С., начальник  Веселівського районного сектора ГУ ДСНС України у Запорізькій області Баша  О.А., головний інспектор Веселівського РС ГУ ДСНС у Запорізькій області     Кулик  Є.В.       

     Дундук О.С.  наголосила на  необхідності  постійного  удосконалення учнями та педагогічним колективом теоретичних знань і практичних навичок з ЦЗ,  формування в учнів   високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативи, спритності, побажала успіхів у проведенні Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини.  Заступник директора з навчально-виховної роботи Артім Н.М. оголосила план проведення Дня ЦЗ.

       Представники ДСНС Баша О.А. та Кулик Є.В. провели заняття «Безпека  життєдіяльності під час надзвичайних ситуацій» з учнями 9-х,10 класів, на якому  навчили  школярів, як поводити себе в надзвичайних ситуаціях. Розповіли, як вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших, звернули особливу увагу на те,  що категорично забороняється робити при виявленні підозрілого предмета, а також на порядок дій у разі повідомлення про загрозу вибуху та виявленні вибухонебезпечних предметів.

      Учням були продемонстровані  відеоролики  « Надання першої  медичної допомоги», «Небезпечні ситуації в побуті»,  «Випадкове падіння з висоти»,     «Радіаційна безпека», «Правила поведінки на воді», «Пожежна безпека», наочність, прилади для демеркуризації ртуті,  проведені практичні вправи: надівання протигазу, вимірювання радіаційного фону, виклик екстрених служб.   Надано пам’ятки «Як поводити себе під час виявлення вибухонебезпечних предметів», «Дотримання правил пожежної безпеки», «Як поводити себе на воді», «Порядок оповіщення у разі виникнення НС техногенного та воєнного характеру, а також укриття в захисних спорудах»

      В кінці заняття  представники ДСНС відповіли  на  питання школярів. Учні, в свою чергу, продемонстрували набуті знання та практичні навички, подякували за цікаву та корисну зустріч.

      Класними керівниками проведено бесіди, виховні години на теми  «Порядок дій  у разі виявлення вибухонебезпечних предметів», «Правила безпеки життєдіяльності під час НС різного характеру», «Дії при пораненнях, кровотечах, ударах» з використанням відеороликів, презентацій. Зацікавили учнів вікторини «Надзвичайні ситуації виробничого та техногенного характеру», «Перша допомога при нещасних випадках», «Дорожній рух». В початкових класах проведена виставка  малюнків «Небезпека  вдома та на вулиці».

      Вчителями основ здоров’я, курсу Захист Вітчизни  відпрацьовані правила евакуації, проведено практичні заняття  «Надання першої домедичної допомоги»

      За сигналом  оповіщення  відпрацьовані навички евакуації  учасників навчально-виховного процесу. Дії учнів та вчителів  відповідали вимогам, всі організовано та вчасно покинули класні кімнати та відповідно до плану евакуації вийшли з приміщення  школи . На спортивному  майданчику  вчителі вишикували дітей та звітували  начальнику штаба ЦЗ Артім Н.М. про кількість евакуйованих.

   Наприкінці дня проведено підсумкову лінійку , на  якій підведені підсумки проведення Дня цивільного захисту. Зазначено, що такі заходи сприяють формуванню  умінь та навичок  свідомого ставлення до збереження здоров’я та життя людей в умовах загрози і виникнення надзвичайних ситуацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь