A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Літнє оздоровлення у «Світлячку»

Дата: 02.07.2016 10:49
Кількість переглядів: 885

Фото без опису

Організація літнього оздоровлення та відпочинку має велике значення для відновлення сил, поліпшення стану здоров’я дітей дошкільного віку. Влітку батьки прагнуть, аби їхні діти добре відпочили.

 

Окрім поїздки на море чи до бабусі, малюків можна оздоровити й у дошкільному закладі. В нашому садочку літньої пори діти частіше бувають на свіжому повітрі, на майданчиках, в парку тощо, адже саме тут відбуваються основні оздоровчі моменти.
          Ранок в дитячому садку починається із ранкової гімнастики  та спортивного бігу. Втомилися? Можна походити босоніж по травичці та подихати свіжим ранковим повітрям околиць. Вихователі використовують усі можливості природного середовища. Літні міні – заняття влаштовують у куточках відпочинку: на березових пеньках або на травичці. Малята полюбляють казко терапію на свіжому повітрі.
          Педагоги нашого закладу власноруч створюють розвивальне середовище для діток, естетично оформили ігрові майданчики. У Світлячкову казку діти можуть потрапити перепливши озеро на красенях – лебедях, позбиравши мед на пасіці разом з ведмедем – пасічником, захопившись улюбленою сюжетно – рольовою грою «Сім’я» у чудовому, яскравому, зручному для гри будиночку, «політавши» під хмарами з веселим Капітошкою, відвідавши казкову Африку на слонах та зебрах у супроводі величного жирафа йдучи незвіданими стежками за удавом. Багато куди можна подорожувати влітку та повернувшись до дитячого садка обідньої пори, дітвора побіжить до казкового Мойдодира помити руки, вмитися, аби як слід підкріпитися, набратися сил для нових подорожей.
           Аби малюки не втомилися, протягом дня вихователі змінюють види діяльності: спочатку – гра, потім – хороводи. У спекотну днину діти відпочивають у затінку дерев. Найбільш улюбленим місцем дітлахів є пісочниця. Колективна творча праця об’єднує, вважають наші педагоги. Щоб створити місто – фортецю для звіряток потрібна не аби – яка уява. Це розвиває дрібну моторику рук та творчі нахили.

Поруч із казковою галявиною – водне царство. Майже щодня проводять вихователі з дітлахами водні процедури – це і обливання ніг контрастною водою  і ходьба по вологому килимку тощо. Особливе захоплення викликає у дітей малювання бризкалками на асфальті, пускання паперових корабликів тощо.

Серед основних критеріїв оздоровлення дітей влітку – повноцінне харчування. Свіже повітря та різноманітна діяльність підвищують апетит. І хоч ціни на продукти зросли, харчування у КДНЗ залишається збалансованим та раціональним. У щоденний раціон входять свіжі овочі, фрукти та соки, також – гнучкий режим з максимальним перебуванням дітей на свіжому повітрі та активний відпочинок – свята, розваги, ігри, конкурси, туристичні походи.
          Ми хочемо бачити своїх дітей гарними, щасливими, успішними, але мабуть не помилимося, коли скажемо, що кожен бажає аби його дитина була насамперед здоровою, бо немає більшого лиха, ніж коли хворіє твоя дитина.            У Веселівському КДНЗ №2 «Світлячок» нині вирує оздоровча кампанія. Тим діткам, котрі й надалі відвідуватимуть наш заклад, відпочинок вихователі гарантують.

 

                                                                                Колектив КДНЗ №2 «Світлячок»

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь