A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Правила з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради

Дата: 17.03.2016 10:45
Кількість переглядів: 1892

Затверджено рішенням

Веселівської селищної ради

від                         №

 

Правила з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради

 

Розділ 1. Загальні положення

 1.1.Правила з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради (далі - Правила) є нормативно-правовим актом, яким встановлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, регулюються права та обов’язки учасників правовідносин у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, встановлюється порядок комплексного виконання робіт з інженерного захисту, розчищення та озеленення територій, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму, з метою раціонального використання території Веселівської селищної територіальної громади,   належного утримання та охорони.

1.2. Правила спрямовані на створення умов, сприятливих для життедіяльності людини і є обов’язковими для виконання органами державної влади та виконкомом селищної ради, підприємствами, організаціями, установами, незалежно від їх відомчого підпорядкування та форми власності, фізичними особами-підприємцями, органами самоорганізації населення, громадянами, іноземцями та особами без громадянства на території Веселівської селищної територіальної громади.

1.3. Об’єкти благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог цих Правил, інших вимог, передбачених законодавством України.

1.4. Правила розроблені відповідно до норм чинного законодавства України.

1.5. Правила містять загальнообов’язкові на території Веселівської селищної територіальної громади норми, за порушення яких винні особи притягуються до відповідальності, визначеної чинним законодавством України.

1.6. Правила забезпечують державні, громадські та приватні інтереси.

1.7. Затверджені в установленому порядку Правила розміщуються для ознайомлення у місцевих засобах масової інформації, приміщеннях селищної ради, підприємств, що надають житлово-комунальні послуги, комітетів самоорганізації населення.

1.8. Контроль за дотриманням цих Правил покладається на депутатів селищної ради, членів виконавчого комітету, підприємства, що надають житлово-комунальні послуги, адміністративну комісію при виконавчому комітеті селищної ради.

 

Розділ 2. Визначення термінів

 2.1. У цих Правилах терміни вживаються  в такому значенні:

2.1.1. Благоустрій населених пунктів - комплекс робіт з інженерного захисту, осушення та озеленення території, а також соціально-економічних, організаційно-правових та екологічних заходів з покращення мікроклімату, санітарного очищення, зниження рівня шуму та інше, що здійснюються на території населених пунктів з метою її раціонального використання, належного утримання та охорони, створення умов щодо захисту і відновлення  сприятливого для життєдіяльності людини довкілля.

2.1.2. Об'єкти благоустрою – сукупність усіх територій  Веселівської селищної територіальної громади,  що складаються з окремих територій (їх частин) різного цільового призначання, у тому числі територій сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови, природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного призначення, територій промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення, територій лісового, водного фондів та інших.

2.1.3. Суб'єкти у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади – учасники  відносин у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, а саме: виконком селищної ради, установи, організації всіх форм власності, органи самоорганізації населення, фізичні особи підприємці, громадяни, іноземці та особи без громадянства.

2.1.4Елементи благоустрою - покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок; зелені насадження вздовж вулиць і доріг, в парках, скверах, садах, санітарно-захисних зонах, на набережних, на прибудинкових територіях; будівлі та споруди системи збирання та вивезення відходів; засоби та обладнання зовнішнього освітлення та зовнішньої реклами; обладнання (елементи) дитячих, спортивних та інших майданчиків, малі архітектурні форми, інші елементи благоустрою;

2.1.5. Балансоутримувач - власник або юридична особа, яка за договором з власником  утримує на балансі відповідне майно, здійснює розрахунки коштів, необхідних для своєчасного проведення капітального і поточного ремонтів та утримання, а також забезпечує управління цим майном і несе відповідальність за його експлуатацію згідно з законом.

2.1.6. Територія - сукупність земельних ділянок, які використовуються для розміщення об'єктів загального користування: парків, скверів, бульварів, вулиць, провулків, доріг господарського відання, проїздів, шляхів, мостів, шляхопроводів, підземних пішохідних переходів, площ, майданів, узбереж, прибудинкових територій, пляжів, кладовищ, рекреаційних, оздоровчих, навчальних, спортивних, історико-культурних об'єктів, об'єктів промисловості, комунально-складських та інших у межах населених  пунктів.

2.1.7. Прибудинкова територія - територія навколо будинку,  визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою і призначена для обслуговування будинку.

2.1.8.   території підприємств, установ, організацій, підприємницьких структур та закріплені за ними договором території;

2.1.9.   територія  прибирання   - територія, на якій проводиться комплекс заходів щодо збору, вивезення відходів та складається з території суб'єкта благоустрою та закріпленої (прилеглої) території;

2.1.10.   територія суб'єкта благоустрою - це територія в межах виділеної земельної ділянки, яка знаходиться у власності користувачів або надана в користування фізичним чи юридичним особам;

2.1.11.  прилегла територія — це територія тротуару чи земельної зони вздовж огорожі до проїжджої частини вулиці (при наявності з права або зліва), в разі відсутності проїжджої частини на відстані 15 метрів, а також кювети перед земельною ділянкою та позаду;

2.1.12.  інші території, які належать до об'єктів благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади;

2.1.13. Утримання будинків і прибудинкових територій - діяльність, спрямована на задоволення потреби фізичної чи юридичної особи щодо забезпечення експлуатації та/або ремонту жилих та нежилих приміщень, будинків і споруд, комплексів будинків і споруд, а також утримання прибудинкової території відповідно до вимог  нормативів, норм, стандартів, порядків і правил згідно із законодавством.

2.1.14. Вулично-дорожня мережа – призначена для руху транспортних засобів і пішоходів мережа вулиць, доріг загального користування, інших проїздів, тротуарів, пішохідних і велосипедних доріжок, а також набережні, майдани, площі, вуличні автомобільні стоянки з інженерними та допоміжними спорудами, технічними засобами організації дорожнього руху.

2.1.15. Мала архітектурна форма– штучний архітектурно-об’ємний елемент (лави, зупинки громадського транспорту, паркани, огорожі, декоративні скульптури та композиції, пам’ятники, меморіальні дошки, фонтани та декоративні басейни, покажчики найменувань вулиць, вуличні годинники тощо).

2.1.16. Тимчасова споруда торгівельного(комерційного) призначення - невелика споруда для здійснення підприємницької діяльності торговельно-побутового призначення, яка виготовляється з полегшених конструкцій і встановлюється тимчасово без улаштування заглиблених у грунт фундаментів.

2.1.17. ОСББ - об’єднання співвласників багатоквартирного будинку .

2.1.8. Відходи - будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворюються у процесі людської діяльності і не мають подальшого використання за місцем утворення чи виявлення та яких їх власник повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення.

2.1.19.  Рекламні засоби (з обладнанням) - це елементи благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, які використовуються для розміщення зовнішньої реклами. До рекламних засобів (спеціальних конструкцій) відносяться тимчасові та стаціонарні рекламні засоби, світлові та несвітлові, наземні та не наземні, плоскі та об'ємні стенди, щити, панно, транспаранти, таблички, короби, механічні, динамічні, електронні табло, екрани, панелі, тумби, складні просторові конструкції тощо). До обладнання зовнішньої реклами відносяться опори, блоки тощо;

2.1.20. Об'єкт культурної спадщини - визначне місце, споруда (витвір), комплекс (ансамбль), їх частини, пов'язані з ними рухомі предмети, а також території чи водні об'єкти, інші природні, природно-антропогенні або створені людиною об'єкти незалежно від стану збереженості, що донесли до нашого часу цінність з археологічного, естетичного, етнологічного, історичного, архітектурного, мистецького, наукового чи художнього погляду і зберегли свою автентичність;

2.1.21. Зелені насадження - дерева, кущі, клумби, газони, плодово-ягідні та декоративні насадження, парки, сквери, набережні, упорядковані озеленені території, зелені зони та інші об'єкти озеленення;

2.1.22.Зелені насадження загального користування - парки, сквери, набережні та ін.;

2.1.23.Зелені насадження обмеженого користування - насадження на територіях громадських і житлових будівель, шкіл, дитячих закладів, закладів охорони здоров'я, промислових підприємств, складських територій тощо;

2.1.24.Зелені насадження спеціального призначення - насадження вздовж вулиць, у санітарно-захисних і охоронних зонах, на територіях кладовищ, ліній електропередач високої напруги, пришляхові насадження в межах сіл, захисні, водоохоронні, протипожежні та інші насадження;

2.1.25.Зелене будівництво  - комплекс робіт щодо створення нових зон зелених насаджень і реконструкція наявних;

2.1.26. Квітник – ділянка геометричної  або довільної  форми з посадженням одно або багаторічними рослинами;

2.1.27.Користувачі земельних ділянок – фізичні або юридичні особи, які взяли земельну ділянку в короткострокову  або довгострокову оренду  чи користування нею.

2.1.28Відходи побутові (тверді, рідкі), сміття - усі рештки сфери споживання, які утворюються в житлових приміщеннях, організаціях, установах (пакувальні засоби, харчові рештки, тощо), а також сміття з вулиць;

2.1.29.Поводження з відходами - дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію, видалення, знешкодження і захоронення, включаючи контроль за цими операціями та нагляд за місцями видалення;

2.1.30.Збирання відходів - діяльність, пов'язана з їх вилученням;

2.1.31.Перевезення відходів - транспортування відходів від місць їх утворення або зберігання до місць чи об'єктів оброблення, утилізації чи видалення;

2.1.32.Поточний ремонт - комплекс ремонтно-будівельних робіт та організаційно - технічних заходів, спрямованих на приведення у справний стан зношених конструкцій будівлі, систем інженерного обладнання, відновлення експлуатаційних характеристик будівлі і не пов'язаний зі зміною її техніко - економічних показників;

2.1.33.Капітальний ремонт- комплекс ремонтно-будівельних робіт, пов'язаних з відновленням або покращенням експлуатаційних показників із заміною або відновленням несучих або огороджувальних конструкцій та інженерного обладнання без зміни будівельних габаритів об'єкта та його техніко - економічних показників;

2.1.35. Реконструкція будинків та споруд, їх фасадів – комплекс будівельних робіт, пов’язаних із зміною техніко-економічних показників або використання об’єкта за новим призначенням у межах існуючих будівельних габаритів.

2.1.36.Спеціалізоване підприємство – функціональним призначенням якого є виконання відповідних робіт.

2.2. Інші терміни у цих Правилах вживаються у значеннях, що визначені кодексами України, законами України “Про благоустрій територій”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, “Про рекламу”, “Про відходи”, “Про охорону атмосферного повітря”, “Про охорону культурної спадщини”, “Про планування та забудову територій”, “Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку”, “Про поховання та похоронну справу”, “Про дорожній рух”, “Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення”, іншими нормативно-правовими актами України. 

 

Розділ 3. Повноваження органів місцевого самоврядування та комітетів самоорганізації населення в сфері благоустрою території  Веселівської селищної  територіальної  громади.

 3.1.Повноваження Веселівської селищної ради у сфері благоустрою визначені Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про органи самоорганізації населення», іншими нормативно-правовими актами України.      Веселівська  селищна рада забезпечує вільний доступ населення, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності до цих Правил. Правила є відкритими та доступними. 

3.1.1. Затвердження програм та заходів благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, забезпечення їх виконання.

3.1.2. Створення в разі необхідності органів і служб для забезпечення здійснення з іншими суб’єктами комунальної власності благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади, визначення відповідних повноважень цих органів (служб).

3.1.3 Організація забезпечення на території Веселівської селищної територіальної громади чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях.

3.1.4. Розроблення схем санітарного очищення Веселівської селищної територіальної громади.

3.1.5. Затвердження правил з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради.

3.1.6. Організація місць відпочинку для населення;

3.1.7. Визначення на конкурсних засадах підприємств, установ, організацій (балансоутримувачів), відповідальних за утримання об’єктів благоустрою.

3.1.8. Залучення на договірних засадах коштів і матеріально-технічних ресурсів юридичних та фізичних осіб для здійснення заходів з благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади.

3.1.9. Здійснення контролю за станом благоустрою та утриманням територій, інженерних споруд та об’єктів, підприємств, установ та організацій, їх озелененням охороною зелених насаджень, водних об’єктів тощо.

3.1.10.Надання дозволу на розміщення на території об’єкта благоустрою  будівель   і споруд соціально- культурного , побутового, торгівельного та іншого призначення, визначення обсягів пайової участі  їх власників в в утримання об’єктів благоустрою.

3.1.11.Визначення місць стоянок транспортних  засобів на території об’єкта  благоустрою населених пунктів території селищної територіальної громади, графіків роботи кладовищ,  зовнішнього освітлення та санітарного очищення території, термінів проведення робіт з реконструкції та капітального ремонту об’єкту благоустрою.

3.1.12. Інформування населення про здійснення заходів з благоустрою населеного пункту .

3.1.13.визначення в установленому порядку розміру відшкодувань юридичними та фізичними особами за забруднення довкілля та інші екологічні збитки, спричиненні порушеннями законодавства у сфері благоустрою та охорони навколишнього середовища.

3.2. До повноважень комітетів самоорганізації населення в сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади.

3.2.1.Внесення в  установленому  порядку на розгляд селищної  ради  пропозицій  з питань благоустрою населених пунктів та поліпшення санітарного стану території Веселівської селищної територіальної громади.

3.2.2.Організація участі населення у виконанні  робіт з благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади.

3.2.3. Здійснення громадського контролю  за дотриманням правил з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради.

3.2.4. Інформування  населення про здійснення заходів з благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади.

3.2.5. Вирішення інших питань у цій сфері відповідно до Закону України “Про органи самоорганізації населення“, Закону України «Про благоустрій населених пунктів»   та цих Правил.

 

Розділ 4. Права та обов’язки суб’єктів у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної  громади 

4.1. Громадяни у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної  громади мають право:

4.1.1. Користуватися об’єктами благоустрою Веселівської селищної територіальної громади.

4.1.2. Брати участь у розробленні та обговоренні правил з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної рад.

4.1.3. Вносити на розгляд селищної ради, підприємств, організацій і установ пропозиції з .питань благоустрою Веселівської селищної територіальної громади.

4.1.4. Брати участь в заходах з благоустрою  території  Веселівської селищної територіальної громади, озеленення та утримання в належному стані садиб, дворів, парків, площ, вулиць, кладовищ, братських могил, дитячих і спортивних майданчиків, ремонті шляхів та тротуарів, інших об’єктів благоустрою.

4.1.5. Вимагати негайного виконання робіт з благоустрою у разі виникнення загрози здоров’ю, життю або майну громадян.

4.1.6. Звертатися до суду з позовом про відшкодування шкоди, заподіяної майну або здоров’ю громадян внаслідок дій чи бездіяльності власників, балансоутримувачів об’єктів благоустрою.

4.1.7. Отримувати в установленому законом порядку повну та достовірну інформацію про затвердження правил благоустрою території та внесення до них змін, а також роз’яснення їх змісту;

4.2. Громадяни у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади зобов'язані:

4.2.1. Дотримуватись вимог Правил з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради.

4.2.2. Не порушувати права і законні інтереси інших суб’єктів у сфері благоустрою Веселівської селищної територіальної громади.

4.2.3. Утримувати в належному стані територію прибирання: територія земельної ділянки, що знаходиться у власності чи користуванні – прибудинкова територія і город  та закріплена територія -  територію від паркану до тротуару, прилеглі до території садиби тротуари, територію від тротуару до дороги, зелені зони, проїзну частину вулиці в межах 0,5 метрів від бордюрного каменю.

4.2.4. При будівництві приватних будинків озеленювати та упорядковувати земельні ділянки за рахунок власних коштів відповідно до затверджених проектів.

4.2.5 Проводити ремонт та фарбування фасадів приватних будинків, господарських споруд та огорож за рахунок власних коштів.

4.2.6. Регулярно знищувати бур’яни, скошувати траву висотою більше 10 см, ретельно знищувати  карантинні  рослини, не допускати їх квітнення, на території земельної ділянки, що знаходиться у власності чи користуванні (прибудинкова територія, город) та на закріпленій (придворовій) території.

4.2.7. Обов’язково укладати договори на вивіз твердих та рідких побутових відходів, забезпечувати своєчасний вивіз побутового та будівельного сміття, не допускати складування будівельних матеріалів,  утворення куп сухих гілок, трави, квітів, листя по за садибою на закріпленій (придворовій) території. Взимку з  тротуару, що біля садиби,  прибирати  сніг та льод.

4.2.8. Виконувати роботи, пов'язані з прокладкою, ремонтом та реконструкцією підземних комунікацій, згідно порядку виконання земляних робіт на території Веселівської селищної територіальної громади.

4.2.9. Очищати від сухостійних, аварійних дерев, вітролому та легкозаймистих матеріалів власні ділянки та прилеглу до них територію.

4.2.10.Обрізати гілки дерев,  які знаходять на при дворовій території,  вище 2,5 м. від грунту,  щоб вони не заважали руху пішоходів,   не закривали фасад будинку, табличку з назвою вулиці і номером будинку.

4.2.11.Утримувати  декоративні кущі та квітники на закріпленій (при дворовій) території в належному стані: кущі підстригати до  висоти  1 м. від грунту, квіти висаджувати низкорослі, що ростуть  до 50см. висотою.

4.2.12. На весні білувати стовбури  дерев, що знаходяться  на прибудинковій території та закріпленій  території –від паркану до проїжджої частини.

4.2.13.Дотримуватись Правил про утримання собак, котів та хижих тварин громадянами. Собак утримувати на прив’язку або  в вольєрі чи закритому дворі; хижих тварин  - в закритих конструкціях.

4.2.14. Виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, цими Правилами, рішеннями виконавчого комітету, іншими нормативно-правовими актами в сфері благоустрою.

4.2.15. Відшкодовувати в установленому порядку збитки, завдані порушенням законодавства з питань благоустрою Веселівської селищної територіальної громади.

4.3. Підприємства, установи, організації (в тому числі ОСББ) та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади мають право:

4.3.1. Брати участь у розробленні та обговоренні планів соціально-економічного розвитку населених пунктів правил благоустрою території території селищної територіальної громади.

4.3.2. Вимагати зупинення робіт, що виконуються з порушенням цих Правил або призводять до  нецільового використання території селищної територіальної громади.

4.3.3. Брати участь в обговорені проектів, програм, законодавчих та інших нормативно-правових актів благоустрою селищної територіальної громади.

4.3.4. Вимагати негайного виконання робіт в разі виникнення загрози життю або здоров’ю громадян, їх майну та майну юридичної особи, фізичної особи-підприємця.

4.3.5. Брати участь у роботі комісій з прийняття в експлуатацію нових, реконструйованих та капітально відремонтованих об’єктів благоустрою.

4.3.6. Вносити в установленому порядку на розгляд селищної ради пропозиції з питань благоустрою та поліпшення санітарного стану території Веселівської селищної територіальної громади.

4.4 Підприємства, установи, організації (в тому числі ОСББ) та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою території Веселівської селищної територіальної громади зобов’язані:

4.4.1. Утримувати в належному стані території, які перебувають у їх власності або користуванні, а також здійснювати прибирання закріпленої території по периметру на відстані 25 метрів від об'єкту (паркан, стіна будівлі, споруди гаражів, стіна малої архітектурної форми тощо) – скошувати траву, що вище 10см., доглядати квітники, своєчасно видаляти з них сухі рослини, бур’яни; підстригати декоративні кущі, обрізати гілки дерев, що заважають руху громадян чи  закривають фасади будинків; білувати стовбури дерев, що там знаходяться; прибирати розкидане  сміття; не накопичувати, а прибирати купи сміття, сухих рослин, листя;  прибирати сніг та льод.

4.4.2. Утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем об'єкти благоустрою (їх частини).

4.4.3. Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою (їх частинах) за власний рахунок та в установлені строки пошкодження інженерних мереж або наслідки аварій, що сталися з їх вини.

4.4.4. Усувати на закріплених за ними об'єктах благоустрою (їх частинах) наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в установленому порядку;

4.4.5. Проводити згідно з планами, затвердженими виконавчим комітетом селищної ради, інвентаризацію та паспортизацію закріплених за ними об'єктів благоустрою (їх частин).

4.4.6. Під час утримання об'єктів благоустрою (їх частин) дотримуватися відповідних технологій щодо їх експлуатації та ремонту, регулярно здійснювати заходи щодо запобігання передчасному зносу об'єктів, забезпечення умов функціонування та утримання їх у чистоті й належному стані.

4.4.7. На закріплених об’эктах благоустрою, їх елементах( парки, сквери, клумби, газони) обов’язково скошувати траву,  що вище 10 см., висаджувати і  доглядати  квіти, обрізати зайві гілки дерев, підстригати кущі, прибирати сухі гілки, листя, траву, розкидане сміття, сніг та льод.

4.4.8. Встановити біля будівель, тимчасових споруд торгівельного призначення,  в яких здійснюється господарська діяльність, контейнери та урни для сміття, елементи освітлення, влаштовувати клумби, газони.

4.4.9.Утримувати свої будівлі,  споруди, МАФи, тимчасові споруди в належному стані – обов’язково своєчасно  їх ремонтувати,  фарбувати, підтримувати відповідний естетичний вигляд фасадів; ремонтувати, фарбувати, білувати огорожі; 

4.4.10.Обов’язково укладати договори на вивіз твердих та рідких побутових відходів з спеціалізованими підпримємствами.

4.4.11.Повинні на будівельних майданчиках та прилеглих територіях  прибирати сміття, сніг та льод, скошувати траву, що више 10см., встановити огорожу та утримувати її в естетичному вигляді (відремонтовану, пофарбовану).

4.4.12. Виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, цими Правилами, рішеннями виконавчого комітету, іншими нормативно-правовими актами в сфері благоустрою.

4.4.13. Відшкодовувати збитки та іншу шкоду, завдану ними внаслідок порушення законодавства з питань благоустрою та охорони навколишнього природного середовища, в порядку та розмірах, установлених законодавством України.

Детальніша інформація :

Аналіз впливу регуляторного акту

 «Правил з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради»

 

Правила з благоустрою на території населених пунктів, що входять до юрисдикції Веселівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь