A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

В смт Веселе відбувся навчальний семінар для представників ОТГ з питань організації співробітництва між територіальними громадами

Дата: 18.01.2018 10:41
Кількість переглядів: 681

Фото без опису

Представники  Веселівської селищної територіальної громади взяли участь в семінарі, який провели представники   Запорізького  ВП "Центру розвитку місцевого самоврядування", створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.  Була проведена  роз’яснювальна зустріч з об’єднаними територіальними громадами Веселівського району - Новоуспенівською, Чкалівською, Веселівською - щодо співробітництва громад.

Вже на сьогодні є дві ініціативи - щодо створення закладу надання медичної допомоги вторинної ланки (на базі районної лікарні) і щодо надання адміністративних послуг (на базі ЦНАП, що має відкритися вже найближчим часом у Веселому). 
Як зазначив директор Центру Олександр Свістун, таке співробітництво надасть можливість і економити кошти, і надавати якісні послуги. Юрисконсульт Центру Тетяна Гуліян пояснила присутнім основні норми закону "Про співробітництво територіальних громад", формах договорів, алгоритму укладання договорів від ініціювання співробітництва до набуття ними чинності. Експерт Центру з децентралізації Аскад Ашурбеков зазначив, що проекти співробітництва матимуть більше шансів отримати фінансування як від ДФРР, так і від програм технічної допомоги. Проте, зауважив, що однією з умов є наявність Стратегії розвитку ОТГ або програми соціально-економічного розвитку. На зустрічі також була присутня начальник відділу управління державного соціального захисту населення Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Запорізької ОДА Ірина Гречаник, яка розповіла про надання соціальних послуг в ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь