A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ДПІ інформує: Зарплата мобілізованих працівників оподатковується на загальних підставах

Дата: 29.02.2016 10:40
Кількість переглядів: 824

З початку 2016 року середня заробітна плата працівника, який несе військову службу, оподатковується на загальних підставах. Тобто, з доходів утримується податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% і військовий збір у розмірі 1,5%. Також роботодавець нараховує єдиний соціальний внесок за ставкою 22%. Про це повідомила під час інтерв'ю на телеканалі ЗНТК "ТV5" перший заступник начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Олена Фоменко.

- З нового року компенсація з бюджету середнього заробітку військовослужбовцям підприємствам і іншим працедавцям не передбачена. Гарантовану державою зарплату мобілізованим працівникам необхідно виплачувати безпосереднього самим роботодавцям. У зв’язку з цим, з боку громадськості до фахівців фіскальної служби виникло багато запитань. Безумовно, цю ситуацію треба врегулювати на законодавчому рівні. Наразі ми працюємо над тим, аби роз’яснити ці зміни платникам. Думаю, що в перспективі ситуація буде вирішена. Тим більше, що у нас є прецедент з самозайнятими особами, які на період несення служби звільняються від нарахування, сплати податків і подання податкової звітності, - підкреслила Олена Фоменко.

На сьогодні ми у відкритому діалозі з представниками бізнесу та громадськості, зокрема, членами Громадської ради при ГУ ДФС у Запорізькій області, працюємо над вирішенням цих аспектів. Члени дорадчого органу вже винесли ряд конструктивних рішень з цього приводу.

Нагадаємо, з початку року змінилися правила, за якими оподатковуються заробітні плати мобілізованих працівників. Зокрема, суттєвих змін зазнала стаття 119 Кодексу законів про працю. До 2016 року держава компенсувала підприємствам і роботодавцям виплату середньої зарплати особам, призваних на службу до Збройних Сил України. Минулого року для Запорізької області ця сума склала 84 мільйони гривень.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь