A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

СХОДИТИ В ПОХІД - ПІЗНАТИ ЖИТТЯ.

Дата: 06.10.2017 10:35
Кількість переглядів: 595

Фото без опису

                     ...Не беземоційний звіт про захід, а його вигляд у дитячих очах...
   

 

 

 

 

Якщо людина хоча б раз в житті пізнала романтику походів, то вона або стає туристом, або більше ніколи не повертається до цієї справи. Така закономірність  працює незмінно уже безліч років. І саме ті, хто залишається у цій сфері, щороку на 3-5 днів забуває про буденні справи і зливається з природою.

   Багато наук  об'єдналися  в одну - "туристичну". І саме вона відкриває нам нові Фото без описусторони життя, красу природи і ті  незабутні емоції,які викликає прощальне  вогнище, пісні біля нього, аромат свіжого лісу і легкі нотки перемоги у конкурсах для юних туристів.
    Особисто для мене, як для людини, яка вже 3 роки пізнає щастя туристичного життя, новий похід асоціюється з радістю пізнання нового.
 Туризм рятує від стресу, відновлює наші сили, загартовує  і навчає ,як вижити у надзвичних ситуаціях. Це свіжий  погляд на життя, що допомагає зрозуміти його сенс набагато глибше. І саме туристи посміхаються частіше, а причиною щастя стає новизна і романтика.
 Фото без опису Моя рідна перша школа завжди сприяє розвитку кожної дитини . Саме завдяки їй я змогла відкрити для себе  туризм. У цьому мені допомогли  керівники гуртків  - Латиш Петро Олексійович, що вперше познайомив зі світом  туризму, і Шкель Наталія Леонідівна, завдяки якій ми поринули у цю справу і кожного року наші знання поглиблюються  і узагальнюються.
     КЗ "Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.№1" за традицію щорічно проводить  День туризму.  У цьому році уся школа дружною командою вирушила до нашого місцевого парку і там на декілька годин поринула у життя звичайного туриста. Учні поділилися на 3 групи : 1-4 класи, 5-8, і 9-11. У кожної  вікової групи була своя програма, вдало складена організаторами Марченко Іриною Миколаївною і Маслюк Наталією Олексіївною. Фото без опису

     Школярі молодшої та середньої ланки взяли  участь у різноманітних  конкурсах : біг по купинах, вікторина «Пізнайко», естафета «Склади рюкзак», « Найспівучиша команда», «Найкращий кухар» і оформлення наметового містечка. Майже у всіх конкурсах дітлахи 1-4 класів брали активну участь і показували чудові  результати.  Найкраще оформили наметове  містечко учні 8-б, 7-а, 6-б, 6-а, 5-а. Свої кулінарні здібності розкрили на вищому рівні діти 5-а, 7-а, 7-б, 6-а, 8-а. А ось кращими пакувальниками похідного рюкзака стали команди 5-б, 7-а, 8-б. А найспівучішими командами стали 5-б, 7-б, 6-б, 8-а.
      Наш клас увійшов у останню группу - 9- 11.  Спочатку ми обладнали зручну для нас галявину. Там розвели багаття, готували їжу: кашу і юшку, грали у волейбол.  Додав перцю цьому дню пошук каструлі і триноги. І ось вже можна побачити туристичний табір :  туристичні намети,    вогнища, всюди аромат смачної юшки, атмосфера ще теплої осені і пісні,виконаної під "плач" гітари. Таке дійство навколо одразу підняло мені настрій, адже я згадую минулі походи і туристичні конкурси.Фото без опису

     Але все  рано чи пізно закінчується. Тому після такого чудового дня дехто почне розвиватися у цій справі, накопичуючи все більше знань і вмінь. І як я вже сказала, дехто поєднає з цим своє життя, а дехто забудє назавжди.  Хочеться сказати, що у наших молодих серцях назавжди залишиться спомин про теплу осінь, яка подарувала такий чудовий день. Саме такі заходи сприяють нашому розвиткові, відкривають  навколишній світ, оздоровлюють, надають сил і наснаги на майбутні перемоги.  

    Від свого імені та імені учнівського колективу нашої школи хочу висловити щиру подяку вчителям і організаторам за цікавий , пізнавальний, розвиваючий День туриста. Побільше б таких заходів у школі.

                                              Коваль Ольга - учениця 9-а класу, голова прес-центу учнівського комітету КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», учасниця щорічного обласного туристичного конкурсу «Знай. Люби. Бережи.»

 

 

 

   

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь