A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Працівники селищної бібліотеки розповіли школярам про традиції святкування Дня матері в різних країнах

Дата: 16.05.2017 10:33
Кількість переглядів: 951

Фото без описуУ травні , коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пташиний спів, коли травами і квітами замаїться земля, теплий весняний вітер приносить до нас Свято Матері.

Започатковане американкою Анною Джарвіс і підтримане багатьма країнами світу свято день матері відзначають і в Україні з 1995 року в другу неділю травня.

Є у світі одне слово, перед яким усі народи низько схиляють голови – це слово мама. Кожна людина і кожний народ мають свої святині. До цих святинь належить і шанування матері. Вона – корінь життя, берегиня роду людського , вона та квітка , промінь якої ніколи не в’яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше. Вона дала нам життя , виростила і виховала. Через неї ми пізнаємо цілий світ та суспільство.

Ціле мамине життя з її серця б'є великим, невичерпним джерелом безкорислива любов до свої дітей . Ціле її життя – це терпіння, безмежна самопожертва, пробачення провин . Поняття про щастя, добро й ласку нерозривно пов'язані у нас із образом найдорожчої людини. Слово мама є символом усіх людських цінностей. У всіх народів, у всі віки  жінка – мати була охоронницею. добрим янголом домашнього вогнища.Її мудрість поважали в сім'ї, в її розрадах знаходило спокій зранене й зболіле серце. Це слово першим промовляє дитина, виростає з її колисковою піснею, її казками, її мудрі поради бере з собою в життя, з неї починається любов до рідного краю, до України.

Прекрасному святу – Дню матері – було присвячено тематичний вечір «Мама – це радість, мама – це свято. Мама – це пісня, це сонячний світ», організований центральною бібліотекою для 11-класників КЗ «Веселівська ЗОШ І – ІІІ ст. № 1».

Старшокласники дізналися про історію свята, традиції його святкування в різних країнах світу. Лунали прекрасні пісні та вірші про матерів, були продемонстровані чудові відеокліпи.

Доки ще не перейшов

У згадку образ рідний . щирий,

Свою їй ласку і любов

Даруй, не відаючи міри.

Важливі справи залиши,

Вони ще можуть почекати.

Спіши до матері, спіши,

Допоки є на світі мати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь