A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Щирі серця

Дата: 03.11.2016 09:57
Кількість переглядів: 744

У першу неділю листопада в Україні відзначається День працівника соціальної сфери. Це свято з'явилося в українському календарі після підписання 13 квітня 1999 року відповідного  президентського указу. Включення Дня працівника соціальної сфери до календаря загальнодержавних свят – справедлива шана  за  працю благородних людей, сповнену гуманізму, любові і тепла, людей, завдяки яким виконуються соціальні програми в країні. Крім того, працівники соціальної сфери забезпечують контроль трудової зайнятості населення, організацію своєчасної виплати заробітних плат, регулюють трудові відносини між працівником та роботодавцем, здійснюють пенсійне забезпечення громадян, супроводжують сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, тощо. А ще соціальні працівники щоденно піклуються про ветеранів війни і праці, людей похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт, допомагають їм здолати життєві труднощі, знайти вихід із найскрутніших ситуацій.

 

З метою реалізації державної політики у сфері соціального захисту рішенням Веселівської селищної ради була створена установа «Центр соціальних послуг» на чолі з директором Жигірь Галиною Іванівною. Ця установа об’єднала в собі два осередки любові, тепла та турботи: відділ соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді та відділення соціальної допомоги вдома. Завдяки чуйним та добрим людям, які щоденно працюють в цій установі допомогу отримують: громадяни похилого віку, інваліди, хворі, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, громадяни, які перебувають у складній життєвій ситуації, сім’ї з дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги.

Що таке сім'я? Це ланка суспільства, яка кожен день переживає масу подій та емоцій. Але не завжди ці події приносять радість. Нажаль, останній час наші родини потерпають від негативних явищ: малозабезпеченість, хімічна залежність, насилля, проблеми з законом. І саме в цей момент завжди готовий простягнути руку підтримки відділ соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді «Центру соціальних послуг». Очолює його Карпенкова Анастасія Валеріївна, поряд із нею янголи-охоронці прав та свобод дітей - фахівці із соціальної роботи: Бондаренко Катерина Миколаївна та Григоренко Юрій Геннадійович. На них покладено дуже відповідальну і почесну місію – зігріваючи своєю турботою, увагою допомагати дітям, стояти на захисту їх інтересів. Адже діти -  це наше майбутнє. Яким великим та гарячим повинно бути серце людини, яка не знаючи втоми, не дивлячись на годинник йде в сім'ю, в якій стикається з рядом проблем: фізичним і психічним здоров'ям, особистими і
груповими конфліктами, плануванням сім'ї, з проблемами працевлаштування,
професійної і соціальної адаптації різних категорій населення, профілактикою
асоціальної поведінки і багатьма іншими.

На сьогодні соціальна робота стала частиною політики держави. До спеціалістів установ соціальної сфери висуваються дуже високі вимоги, але в чому б не полягала їх робота, основна мета їхньої діяльності – допомога людям. А головна риса характеру – людяність.

 

 

Турбота про людей похилого віку займає центральне місце в діяльності установ соціального захисту населення.

Основною  метою роботи соціальних  робітників є допомога громадянам поважного віку, які вже не в силах виконати  роботи, які необхідні для повсякденного життя.

Відділення соціальної  допомоги  вдома очолює завідувач Мельничук Анна Володимирівна. Під її керівництвом працюють ті, хто не знаючи втоми йдуть на допомогу людям поважного віку - Карвєгіна Лілія Андріївна, Труханова Ганна Миколаївна, Сорокопуд Світлана Олексіївна, Жилавська Раїса Іванівна, Савіна Алла Володимирівна та Криндушкіна Валентина Андріївна. Протягом 9-ти місяців вони наполегливо працювали над підвищенням якості надання соціальних послуг, дотримання  принципу вчасного виявлення осіб поважного віку, що потребують сторонньої допомоги які  опинилися в скрутних життєвих обставинах. Соціальні робітники – це люди з відкритим серцем, доброю душею та відповідальним ставленням до своєї роботи.

На плечі соціальних працівників, покладене одне з найважливіших і відповідальніших завдань – державна підтримка і соціальний захист громадян, заснований на принципах індивідуального підходу до кожної людини бо вони чекають не тільки надання соціальної послуги, а й того, аби задовольнили їх потреби у спілкуванні. Праця соціального працівника, завжди була і буде однією з найблагородніших у світі. Незважаючи на труднощі, соціальні робітники докладають максимум зусиль, щоб громадяни, які знаходяться на обслуговуванні відчували увагу і підтримку, і не втрачали віру в справедливість і надію на гідне життя.

Тож в цей день, хотілося б від усього серця привітати усіх, хто не розділяє біль на свою та чужу. Усіх, для кого не має чужих дітей. Усіх, для кого не має чужих проблем. Милі, щирі, чесні, добрі, порядні, зичимо Вам міцного здоров’я, добробуту, злагоди і домашнього затишку, звершення задумів, невтомного творчого пошуку, подальших успіхів і наснаги!

Хай невичерпною буде чиста криниця ваших душ, а заслужена шана додасть сил і наснаги на нові здобутки у справі, яка перетворилася на вашу нелегку, але щасливу долю.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь