Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Спеціалісти відділу земельних відносин селищної ради взяли участь у семінарі-практикумі з питань реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами

Дата: 06.03.2017 09:46
Кількість переглядів: 810

Фото без описуСемінар-практикум «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами» відбувся 24 лютого у м. Запоріжжя.

Захід організований та проведений Запорізьким регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» за підтримки USAID. Практикум із застосування земельного законодавства зібрав землевпорядників об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Модераторами семінару були начальник відділу департаменту агропромислового розвитку ЗОДА Л.В. Спіцина, та професор, завідувач кафедри ЗНУ. Д.І.Бамбідра.

На семінарі-практикумі розглядались питання:

  • Право комунальної власності на землю;
  • Компетенція органів місцевого самоврядування по розпорядженню землями комунальної власності;
  • Землевпорядна документація, необхідна для прийняття відповідних рішень органів місцевого самоврядування. Компетенція щодо надання дозволів на її виготовлення та погодження, затвердження;
  • Орендні земельні відносини.

Фото без описуТа найголовніше питання, яке хвилювало учасників семінару, стосувалося прийняття у другому читанні законопроекту № 4355 щодо передачі повноважень у сфері розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності об’єднаним територіальним громадам. На жаль, даний законопроект, який у 2015 році став одним із головних  стимулів об’єднання громад, попри обіцянки народних депутатів, так досі і не розглянутий. Його прийняття сприятиме зміцненню матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування, більш якісному і обґрунтованому плануванню розвитку територій. Важливо і те, що формування дохідної частини бюджету, що базується на сумах плати за землю, буде прозорим та зрозумілим.

У ході засідання учасники зазначили, що треба створювати ефективну систему державного контролю за використанням та охороною земель,  відповідні зміни мають бути внесені до Земельного Кодексу України.

 

Відділ земельних відносин

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь