A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Учнівська делегація з Польщі

Дата: 18.09.2017 09:42
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

В рамках Програми міжнародного співробітництва Веселівської селищної територіальної громади на 2017-2018 роки, затвердженою рішенням тридцять третьої сесії сьомого скликання від 23.06.2017 № 33, з метою міжнародного співробітництва, молодіжних обмінів Веселівської селищної територіальної громади та Гміна Котунь (Польща) з 08  по 15 вересня у нас в гостях перебувала делегація з Польщі під керівництвом пані Еви Вадас-Ястжембської та пані Агнешки Сколімовської.

Святом справжньої дружби, творчості, взаєморозуміння став прийом гостей із братньої Польщі! Програма зустрічі була по-справжньому насиченою й різноманітною!   Залучити своїх друзів до співпраці, а не бути пасивними спостерігачами – ось до чого прагнули учні  та їхні наставники комунальних закладів «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»,  «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», «Веселівська   районна різнопрофільна гімназія».

Польські школярі прикрасили самостійно символічне «Дерево знайомств і побажань»  в КЗ «Веселівська ЗОШ № 2», написавши свої імена. Це була перша Фото без описусходинка до дружніх стосунків! Шкільна «Країна творчості» радо відчинила двері для гостей. Учні школи разом з польськими однолітками взяли участь у майстер- класі з виготовлення сучасних прикрас – браслетів, яке провела Ткаченко Л.В., педагог ПКЗ «БДЮТ». У теплому, товариському колі діти не тільки вчилися цьому ремеслу, а й налагоджували дружні стосунки.  

Ще однією нагодою познайомитися краще і надати можливість польським друзям урізноманітнити поле діяльності й інтересу було заняття у шкільній студії пісочної анімації «Намалюй мені мрію». Діти не тільки споглядали прекрасну композицію у виконанні керівника студії, а й спробували свої сили у пісочній графіці.  

У майстер-класі від шкільної студії моди  спробували свої сили у пошитті модних фартушків не тільки дівчатка, а й хлопчики. Символічні серця, нашиті на них, це ще одне зізнання польським гостям у любові та дружбі! 

             Фото без описуСвятково прикрашене  подвір’я КЗ «Веселівська ЗОШ № 1» зустріло делегацію дітей з Польщі.  Шкель Н.Л, практичний  психолог школи,  підготувала та провела разом з  учнями та педагогами школи чудове, незабутнє танцювальне  свято, до якого з радістю підключилися  і діти з Польщі. Дівчата і хлопці із задоволенням танцювали, приймали участь в  різноманітних іграх, конкурсах та  зробили фото на згадку про друзів.     

Насиченою була програма перебування дітей у Веселівській районній різнопрофільній гімназії.   На шкільному подвір’ї  Іббатуліна Венера та Трепутень Фото без описуМарія провели з дітьми ранкову зарядку та танцювальний майстер – клас.  Далі - екскурсія по території навчального закладу, вправи на вуличних тренажерах для дівчаток, участь хлопців  в турнірі з міні – футболу з учнями 5-7 класів гімназії; вправи на тренажерах, ігри в теніс, футбол, аерохокей, більярд, стрибки на батутах, майстер – клас з баскетболу, майстер – клас з бісеру: «Прапор України та Польщі» (керівник Шляхова О.В.). Вчителі провели цікавий квест «Подорож дружби». Учні 10-Б класу приймали участь в квесті разом з польськими дітьми, квест був присвячений історії Польщі, станції квесту були побудовані логічно від початкової ланки до старшої. В актовій залі гімназії відбувся імпровізований концерт української пісні та польської під керівництвом Ревтова І.В.   На згадку гімназисти подарували дітям значки гімназиста.Фото без опису

В підготовці до зустрічі та перебуванні учнівської делегації з Польщі брали участь  також вчителі КЗ «Маломихайлівська ЗОШ», які виготовили власноруч сувеніри польським гостям; педагоги КЗ «Широківська ЗОШ» та КЗ «Новоолександрівська ЗОШ».

Дякуємо  директорам навчальних закладів громади, заступникам директорів з навчальної та виховної роботи, педагогам –організаторам,   практичним психологам : КЗ «Веселівська ЗОШ № 1» та дитячого садочка «Світлячок»; педагогам ПКЗ «БДЮТ», всім вчителям, учням та батькам Веселівської селищної територіальної громади   за підготовку та здійснення міжнародних стосунків по співпраці учнів нашої громади та учнівської молоді гміни Котунь!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь