A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Геннадій Зубко: "Завдяки децентралізації рейтинги міських голів зросли до 50%"

Дата: 03.07.2017 09:38
Кількість переглядів: 638

Фінансова децентралізація і збільшення повноважень органів місцевого самоврядування впливають на підвищення довіри людей до діяльність міських голів. У 2015-му рейтинг очільників міст становив 12-14%. Натомість 2017-го – сягнув 50%.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на заході з нагоди 25-річчя Асоціації міст України.

«Децентралізація виявляє ефективних менеджерів, здатних дієво скористатися новими можливостями. Вони отримують додаткове фінансування, беруть на себе зобов’язання і відповідальність, і таким чином успішно працюють в інтересах власних громад», - підкреслив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що на рівні місцевого самоврядування впроваджено 22 муніципальні послуги. «Це щоденна, нелегка робота. Але завдяки цим зусиллям люди відчувають увагу і турботу місцевої влади. У вигляді якісних освітніх, медичних, транспортних чи комунальних послуг», - зауважив Геннадій Зубко.

Звертаючись до голів ОТГ та очільників міст, він наголосив на необхідності відповідального використання коштів і повноважень. «Давайте уважно і ефективно використовувати кошти місцевого самоврядування. Мусимо разом координувати і акумулювати спільний ресурс держави і місцевого самоврядування. Ідеться про кошти ДФРР, субвенції на ОТГ і на соціально-економічний розвиток територій, кошти з митного експерименту, тощо. Ці фінанси мають бути використані розумно і з користю для мешканців громад», - зазначив Зубко.

 

Джерело: Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь