A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Семінар-тренінг для керівників об’єднаних територіальних громад Запорізької області «Ефективне управління освітою в ОТГ. Від створення органу управління освітою до реалізації плану оптимізації мережі шкіл»

Дата: 15.12.2017 17:07
Кількість переглядів: 791

Фото без опису

За підтримки Програми «U-LEAD з Європою» спільно з експертами шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації провів 12 грудня на базі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» семінар-тренінг «Ефективне управління освітою в ОТГ.

Від створення органу управління освітою до реалізації плану оптимізації мережі шкіл» для керівників об’єднаних територіальних громад 5 районів Запорізької області: Мелітопольського, Веселівського, Якимівського, Великобілозірського, К-Дніпровського районів. В семінарі взяло участь близько 150 посадових осіб.

          КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» гостинно зустріла гостей. Учасники семінару мали можливість познайомитися з науково-методичними розробками і досвідом роботи педагогів Веселівської ОТГ та побачити ті значні успіхи, які були досягнуті впродовж перших двох років в громаді.

          Керівників ОТГ захопила та додала настрою виставка виробів декоративно-прикладного мистецтва, на якій були представлені роботи учнів та вихованців всіх навчальних закладів Веселівської селищної ради.

          Загальноосвітні навчальні заклади продемонстрували також свої перші результати роботи над соціальними проектами: апетитні смаколики, свіжі овочі, чарівні кімнатні квіти, предмети одягу.

          Секретар Веселівської селищної ради Стогній Р.О. познайомила учасників семінару з ефективною системою управління освітньої галузі  в громаді в умовах децентралізації, визначила пріоритетні напрямки її розвитку.

          Директор Департаменту освіти і науки Озерова Т.Я. розкрила основні засади децентралізації управління освітою в умовах нового Закону України «Про освіту» та досвід польських колег.

          Цікавою та плідною була робота в групах, яку організувала заступник начальника управління Департаменту освіти і науки Хіврич В.В. В результаті були досліджені нові вимоги Закону України «Про освіту» щодо забезпечення доступності для дітей з особливими освітніми потребами.

          Управлінці Широківської, Преображенської, Біленьківської та Смирновської громад також поділилися  власним досвідом розвитку освіти в умовах децентралізації.

          Переконані, що такі семінари-тренінги значно допоможуть нам досягти поставленої мети в реформуванні освіти та створення нового освітнього середовища.

 Особливо висловлюємо  подяку за організацію та підготовку вищезазначеного заходу керівникам та колективам освітніх закладів ОТГ:  КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія», КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.№2», КЗ «Веселівська ЗОШ №1», КЗ «Маломихайлівська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.», КЗ «Новоолексндрівська ЗОШ І-ІІ ст.», КДНЗ №1 «Оленка», КДНЗ №2 «Світлячок», КДНЗ №3 «Казка», КДНЗ №4 «Струмок», КДНЗ «Орлятко», КДНЗ «Вишенька», а також директору, майстрам виробничого навчання та учням ДНЗ «Веселівський ПАЛ»

         

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь