A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Інформаційно-комунікаційні технології в освіті

Дата: 22.08.2016 09:09
Кількість переглядів: 934

Фото без описуФото без опису

       Проблема формування професійної компетентності сучасного вчителя у сфері інформаційно-комунікаційних технологій є актуальною і потребує розв’язання низки питань. З цією метою 8 квітня 2016 року у КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2» відбувся плановий районний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів Веселівщини.

       Науковість і простота, глибинне бачення проблеми та доступне представлення шляхів реалізації, досвід небайдужих педагогів та адміністрації КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2» і зацікавленість новинками колег – таким було наповнення простору семінару-практикуму «Сучасні підходи до впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес закладу», організованого відділом освіти, молоді та спорту Веселівської селищної громади.

Фото без опису       У роботі семінару взяли участь секретар Веселівської селищної ради        Р.О. Стогній, заступник селищного голови з гуманітарних питань та соціальної політики І.В.Бабаніна, начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради Дундук О.С., методисти районного  методичного кабінету, виконавчого комітету, заступники директорів з навчально-виховної роботи, завідувачи дошкільними навчальними закладами. 

          Із вітальним словом до присутніх звернулася  начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради        Дундук О.С., яка зазначила, що одним із основних напрямів реформування освіти є активне впровадження інформаційно-комунікаційних технологій, про включення КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2» до участі  у Всеукраїнському проекті «Хмарні сервіси в освіті» та перспективи освітньої галузі громади щодо використання інформаційно-комунікаційних технологій.Фото без опису       

   Учасників заходу гостинно вітала  директор школи Нестеренко Л.М, яка презентувала діяльність педагогічного колективу по впровадженню   сучасних технологій в освітню діяльність навчального закладу.

З управлінським забезпеченням впровадження ІКТ-технологій в освітній простір навчального закладу ознайомила заступник директора з НВР Тополь І.О. Досвідом своєї роботи поділилися керівники шкільних методичних об’єднань закладу: Баштава О.М., Мусіхіна Г.П., Бевзенко О.М.

    Заступником директора з виховної роботи Нестеренко О.Г., класними керівниками до уваги учасників семінару було запропоновано презентацію виставки методичних матеріалів з досвіду роботи школи «Практичні аспекти застосування інноваційних технологій у виховному процесі» - шкільний проект «Моє Веселе-перлина України».

Фото без опису

Підготовлений тематичний випуск журналу студії «Альтернатива» ,

«А чому?» познайомив  присутніх з розвитком ІКТ технологій у нашій державі та школі. Діти поділилися враженнями від комп’ютерної техніки 80-х років минулого століття та продемонстрували можливості сучасних технологій.

        У рамках заходу були відвідані відкриті уроки з використанням інформаційно-комунікаційних технологій з таких предметів як інформатика (учитель Артім Н.О.), географія (учитель Нестеренко В.М.), початкові класи (учитель Сєчіна О.В.). Учасники семінару на практиці ознайомилися з системою роботи педагогів по впровадженню хмарних сервісів засобами Google Apps for Education», відзначили високий рівень фахових знань вчителів, володіння сучасними освітніми технологіями та професійну майстерність у процесі творення справжнього дива під назвою «сучасний урок», а співавторами стали учні 4,8, 11 класів, які активно підтримували педагогів своїми знаннями.  

       Завершуючи роботу, практичний психолог школи Ю.О. Нєстєрова провела з присутніми гру «Чарівна скринька», де учасники заходу поділилися враженнями про проведення семінару, відзначили високий рівень його    підготовки.

Фото без опису     За результатами  роботи  підготовлена  збірка  матеріалів «Сучасні підходи до впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в освітній процес закладу». Семінар закінчився, але завдяки хмарним сервісам зернини досвіду залишаться доступними для ознайомлення на шкільному сайті(http://vesschool2.ucoz.ua) та, сподіваємось, будуть тим джерелом, що допоможе педагогам у підвищенні своєї професійної компетентності з питань впровадження сучасних технологій.

    Від імені учасників семінару висловлюємо подяку адміністрації школи та педагогічному колективу за наполегливу працю по  впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в освітнє середовище школи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь