Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Фахівці Запорізької митниці ДФС взяли участь у тренінгу з охорони прав інтелектуальної власності

Дата: 18.02.2016 08:40
Кількість переглядів: 881

Днями у рамках проекту ЄС Twinning "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні" відбувся триденний тренінг для співробітників митних органів, участь у якому взяли і фахівці Запорізької митниці ДФС.

Розпочав зустріч постійний радник проекту в Україні Пабло Роденас. Як відзначив іспанський фахівець, у зв’язку з набуттям чинності економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з 1 січня 2016 року, питання митного контролю та забезпечення захисту прав інтелектуальної власності (ІВ) для продукції, яка ввозиться в країну, потребують особливої уваги.

Під час тренінгу він запропонував на розгляд не тільки теоретичні матеріали для вивчення нормативно-правової бази ЄС, але і значну кількість прикладів з практичного досвіду роботи європейських митників у сфері, пов’язаній із захистом прав ІВ.

Європейські колеги наголосили на світових масштабах проблеми контрафакту та загрози для національної економіки з боку цього явища, класифікували контрафактні товари, залежно від права, що порушується, розповіли про цілі та сфери застосування Регламенту ЄС, визначили права ІВ та їх об’єктів а також товарів, які підозрюються в порушенні цих прав та інше.

За словами італійських фахівців, охорона прав інтелектуальної власності є ключовим елементом для розвитку культури та забезпечення її різноманітності. Вона сприяє успішній дослідницькій та інноваційній діяльності та створенню нових підприємств, зокрема малого й середнього бізнесу. Завдяки цьому створюються нові робочі місця та є гарантії для впевненого виходу країни на міжнародні ринки. Саме тому важливо закрити доступ до національного ринку для підробок, узяти під контроль незаконну торгівлю, при цьому не створивши перешкод для законної.

У рамках тренінгу запорізькі митники ознайомились з основними принципами роботи системи захисту торговельних марок та ІВ на прикладі проведення митного контролю шампанського, виготовленого поза межами регіону Шампань, виявлення підробок за характерними елементами батарейок та запальничок відомих торгових марок.

Значна частина модулів тренінгу стосувалася теми аналізу та управління ризиками як вагомого фактору для покращення ефективності митних процедур.

Під час останнього дня навчання на митників чекала зустріч із представниками приватного сектора, кампаніями та міжнародними організаціями, які на прикладах продемонстрували основні види порушень прав ІВ та запобіжні засоби.

Нагадаємо, проведення тренінгів, спрямованих на посилення професійних навичок представників митної служби України у сфері інтелектуальної власності, було заплановане Державною службою інтелектуальної власності України та ДФС разом з фахівцями програми Twinning у 2015 році. Програма тренінгів для ДФС передбачає організацію таких заходів до червня 2016 року із залученням співробітників усіх митниць України.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь