Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Три тисячі запоріжців вже задекларували доходи

Дата: 18.02.2016 08:37
Кількість переглядів: 754

      За січень і першу декаду лютого 2016 року близько трьох тисяч мешканців  Запоріжжя та області задекларували понад 70 мільйонів гривень доходів, отриманих у 2015 році. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін під час інтерв'ю на телеканалі ЗНТК "ТV5". Темпи подання декларацій щонайменше на 10 відсотків перевищують минулорічні.

Переважна частина звітів – близько 75 відсотків – із податковими зобов'язаннями, решта – з метою отримання податкової знижки.

Керівник фіскальної служби наголосив, що обов’язково мають подати декларацію громадяни, які отримували минулого року доходи не від роботодавців, від нерезидентів або іноземні доходи.

– Також обов’язковому декларуванню підлягає отримання спадщини, подарунків, прибутків від здійснення операцій з продажу цінних паперів, корпоративних прав, отримання благодійної допомоги, оплати від надання майна в оренду, від продажу або обміну нерухомого та рухомого майна, доходи від фізичних осіб, які не є підприємцями. Оподатковуються й інші доходи, з яких не був утриманий податок, а також зарплати або доходи за цивільно-правовими договорами від двох і більше роботодавців, загальна річна сума яких перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати, – зазначив Олексій Кавилін.

Декларацію необхідно подати до податкової інспекції за місцем реєстрації до 1 травня, а з метою оформлення податкової знижки – до 31 грудня 2016 року.

Олексій Кавилін повідомив, що зробити це можна в один із трьох зручних способів: особисто або уповноваженою особою, поштою та за допомогою мережі Інтернет. Усі консультації щодо декларування можна отримати, як у фахівців фіскальної служби, так й на сайті Головного управління ДФС у Запорізькій області.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

 

Майже 225 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб перерахували платники Запорізької області

 

      З початку року від платників м. Запоріжжя та області до місцевого бюджету надійшло 169 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб. Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, це майже на 54 мільйона гривень більше, ніж торік, та на чверть мільйона гривень перевищує плани, затверджені органами місцевого самоврядування.

 До державного бюджету спрямовано 56,3 мільйона гривень, що на 18 мільйонів гривень більше рівня сплати у січня 2015 року.

Аналізуючи надходження до бюджетів громад, Олексій Кавилін зазначив, що найвагоміші суми податку надійшли від платників Запорізької ОДПІ – 23 мільйона гривень, представники бізнесу Енергодарської ОДПІ перерахували – 22,5 мільйона гривень, Мелітопольської ОДПІ – 20 мільйонів гривень.

Платники Токмацької ОДПІ спрямували 13,6 мільйонів гривень, ДПІ у Ленінському районі направили до місцевого бюджету 13 мільйонів гривень, ДПІ у Жовтневому районі – майже 13 мільйонів гривень..

 

Головне управлянні ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь