Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

СНІД – небезпечна хвороба

Дата: 04.12.2017 08:33
Кількість переглядів: 1305

Фото без опису

СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем , що виникла перед людством наприкінці ХХ століття. Та головне навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров’я офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ - інфікованих  та 16 мільйонів померлих. 

Ми, як і багато років тому, не хочемо  серйозно сприймати факт, що живемо у світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного. А даремно. Адже Україна займає перше місце в Європі та шосте в світі за швидкістю розповсюдження ВІЛ і хворих на СНІД, На даний час в Україні офіційно понад 300 тисяч людей ВІЛ – інфіковані. Щоденно в  країні  інфікується ВІЛ близько 50 осіб, 8 громадян помирають від СНІДу. Саме тому Всесвітній день боротьби зі СНІДом останнім часом називається Міжнародним днем порозуміння з ВІЛ – інфікованими.Фото без опису

Цій важливій темі  було присвячено зустріч, проведену центральною селищною бібліотекою у Веселівському професійному аграрному ліцеї. Бібліотекар юнацької кафедри Т.І.Кожевнікова зупинилась на важливості проблеми, ситуації в Україні та світі, версіях походження хвороби. Лікар – інфекціоніст Веселівської ЦРЛ Єщенко Л.В. розповіла про шляхи передачі захворювання, його ознаки та діагностику, можливості лікування та продовження життя людини, призвала до толерантного відношення до хворих  на СНІД. Любов Василівна відповіла на всі  запитання молоді.  Також учні подивились яскраву відеопрезентацію  . Була оформлена книжкова виставка, на якій представлені  книги та брошури про СНІД.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь