A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Увага-в Україну надовго зайшла сильна спека

Дата: 02.08.2017 08:05
Кількість переглядів: 968

Спека – мінімум на десять днів.Фото без описуЗ вівторка, з 1 серпня, в Україну надовго зайшла сильна спека. У всіх областях  температура повітря вдень + 30 – 35 градусів. Далі спека розкрутиться та стане ще злішою- попереджають  синоптики.

 

 

 

Гідрометеорологічна служба підтверджує, що спекотна погода збережеться, щонайменше, на десять днів.

В першій декаді серпня в Україні буде сухо та спекотно .  Вдень температура в більшості областей буде на рівні +30-34, місцями навіть +35-39 градусів. Спека спершу встановиться на півдні країни та на Закарпатті, а потім захопить центральні та східні області, тому що йде вона до нас з південного заходу.  З другої декади погода трохи зміниться. Спека ослабне спершу на заході України, потім на всій території. Гідрометцентр, так само як і більшість погодних служб, не дають прогнозів на більш тривалий термін. Однак, наприклад, Gismeteo надає прогнози на місяць вперед.

Так, за даними сайту, вже 10 серпня в Києві температура спаде до 26 градусів, а 11-12 серпня синоптики прогнозують похолодання до 18 градусів тепла вдень та до 14 градусів – вночі. Далі до кінця місяця температура буде «стрибати» від 17 до 28 градусів тепла. Теплих днів прогнозується більше. А от тридцятиградусної спеки більше не буде.

Після 10 серпня очікується послаблення спеки, але на сході високі температури будуть зберігатися і після цієї дати. Спад там можливий тільки після 12 серпня.

 

Лікарі радять пити теплий чай та не купатися, будь де.

Медики традиційно радять громадянам в спекотну погоду більше приділяти уваги своєму здоров’ю.

«Спека та холод однаково знижують місцеві захисні фактори. Щоб не постраждати від спеки необхідно дотримуватися мінімальних правил. Пити більше рідини – для дорослої людини в гарячу погоду – це мінімум 2,5 літра на добу. Намагатися якомога менше бути на сонці, надягати головні убори та легкий одяг з натуральних . Вживати воду з крана небажано ні за яких умов. І, звичайно, дуже обережно користуватися кондиціонерами. Різниця температур за вікном та в приміщенні з кондиціонером не повинна перевищувати десяти градусів».

Найкраще для організму пити в спеку теплий чай. Спека та сухість знижує резистентні можливості слизової. А тепла вода, якраз відновлює ці захисні функції .

Еепідеміологи та інфекціоністи застерігають  громадян від придбання товарів на «диких ринках», особливо м’ясної, молочної продукції, риби. Ні в якому разі не потрібно купувати продукцію на «диких ринках», де дуже складно, якщо взагалі можливо, створити необхідну для зберігання харчових продуктів температуру,  також слід звертати увагу на безпеку товарів в магазинах, оскільки через спекотну погоду терміни зберігання продуктів скорочуються.

Епідеміологи також радять утриматися від купання в водоймах, де вода не відповідає бактеріологічним нормам. За спекотної погоді вода перетворюється на поживне середовище для бактерій. В такому середовищі можуть особливо активно розмножуватися збудники кишкових інфекцій та віруси. Тому громадянам потрібно бути особливо обережними та прислухатися до рекомендацій відповідних служб. Якщо у водоймі або на конкретному пляжі забороняють купатися, краще не випробовувати долю.

Слабкість, блювання, температура? У вас тепловий удар!

Для людей з хворим серцем, гіпертоніків, маленьких дітей спека – нелегке випробування. Однак постраждати можуть навіть міцні молоді люди. Наслідками тривалого впливу на організм сонця або тепла можуть стати сонячний чи тепловий удар.

Симптоми теплового удару – загальна слабкість, головний біль, прискорене серцебиття, блювота. Часто може спостерігатися втрата орієнтації, блідий колір шкіри, температура. Шкіра буде дуже сухою та гарячою на дотик.

У разі появи таких симптомів людину рекомендується негайно покласти в тінь та напоїти великою кількістю рідини. Класти необхідно виключно на спину. За можливістю – звільнити від стягуючого одягу, покласти на лоб прохолодний компрес, тіло обтерти водою. Щоб уникнути ускладнень, лікарі рекомендують викликати до постраждалих від теплового удару людям швидку допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь