A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

З 14 квітня 2014 року офіційно ведеться відлік днів проведення АТО; за підрахунками ООН, кількість жертв конфлікту на Донбасі перевищила 9 тисяч осіб

Дата: 14.04.2016 07:53
Кількість переглядів: 928

Рівно рік тому спікер парламенту Олександр Турчинов підписав указ про проведення антитерористичної операції на Донбасі.

«Відповідно до статей 107 і 112 Конституції України постановляю: увести в дію рішення РНБО від 13 квітня» Про невідкладні заходи з подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України «, — було зазначено в тексті указу.

Турчинов закликав бойовиків скласти зброю до 9 ранку 14 квітня і пообіцяв амністію для тих, хто не стріляв в українських правоохоронців, після чого указ набув чинності. «Для тих, хто не стріляв у наших силовиків, хто складі зброю і покине захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка, я, в підписаному указі, давши гарантії незастосування проти них відповідного покарання за скоєні дії «, — сказавши він, однак бойовики не залишили захоплені адмінбудівлі. 12 травня самопроголошені республіки» ДНР «та» ЛНР «в результаті проведеного невизнаного Україною референдуму проголосили свою незалежність, після чого інтенсивність бойових дій на сході країни тільки загострилася. Зараз, за ??підрахунками ООН, кількість жертв конфлікту на Донбасі перевищила 6100 людей, у тому числі і 298 загиблих через катастрофу малайзійського Boeing. Крім того, 14,8 тисячі осіб отримали поранення.

За попередніми даними Генерального штабу, втрати ЗСУ складають близько 1,7 тис. Військових. Для переговорів з бойовиками була створена тристороння контактна група, що включає представників «ЛНР» і «ДНР», України та Росії. Основними досягненнями переговорів були мінські домовленості — перші, підписані 5 вересня 2014, регламентували припинення вогню, яке незабаром було порушено. Після різкого загострення конфлікту 12 лютого в Мінську глави держав «нормандської четвірки» після багатогодинних переговорів погодили умови для дотримання перемир'я і відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі. Вдень 14 лютого «глава» «ДНР» Олександр Захарченко, який також був присутній під час переговорів у білоруській столиці, підписав указ, згідно з яким бойовики взяли на себе зобов'язання також дотримуватися перемир'я.

Сьогодні вночі в Берліні завершилася чергова зустріч в «нормандському форматі», на якій були присутні глави МЗС. Міністри зазивали сторони конфлікту в Україні до повного виконання припинення вогню.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь