A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Коли владі не потрібен власний народ

Дата: 07.05.2017 13:00
Кількість переглядів: 739

Фото без опису14 березня за підсумками конкурсу на фінансування Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАПів), який був проведений шведською компанією SKL International в рамках програми U-LEAD з Європою, Component 2 (Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку), Веселівська селищна територіальна громада стала однією з 12 громад України, які здобули перемогу і отримали можливість мати фінансування у розмірі 1 млн. грн., передбачене на відкриття та модернізацію даних Центрів, організацію мобільних та віддалених робочих місць. Тим більше, що першочерговий варіант конкурсу навіть не передбачав можливості участі громад Запорізької області.

Завдяки зусиллям команди Запорізького ВПУ «Центр розвитку місцевого самоврядування» в особі Олександра Свістуна вдалось відстояти право нашої громади позмагатись за головний приз. За умовами конкурсу громада має освоїти виділені кошти до кінця 2017 року.

Часу не багато. Наша громада вже зустрічала представників шведської компанії, які оглянули можливі приміщення для розміщення сучасного ЦНАПу, який міг би надавати послуги жителям усього Веселівського району.

Найкращим приміщенням для створення такої установи інвестори вбачають ліве крило першого поверху районної адміністративної будівлі, тим більше, що зараз саме там знаходиться районний ЦНАП. І часто там можна побачити людей, які стоять у холодному коридорі й чекають на свою чергу.

Справа залишилась за найменшим – отримання права селищної ради на оренду цієї частини приміщення на 10 років з метою розташування Центру надання адміністративних послуг. Але справа в тому, що частина кабінетів цієї площі перебуває в оренді Веселівської райдержадміністрації. Першочергово заявка на конкурс подавалась із вказаним приміщенням, де сьогодні знаходиться районний ЦНАП. З метою оформлення необхідних документів разом із селищним головою Петром Кіяшком на зустріч зі шведськими інвесторами у Київ їздив і заступник голови РДА Ігор Володимирович Морозов. Тоді це означало підтримку райдержадміністрації у питанні створення сучасного районного ЦНАПу.

Керівництво селищної ради неодноразово зверталось до голови РДА Івана Івановича Мігулі та депутатського корпусу районної ради з проханням передати в оренду вказані квадратні метри. Більшість депутатів розуміли важливість створення такого Центру в районі, до того ж, ціна питання вже виросла до 1,5 млн. грн., які пообіцяв вкласти інвестор. Ми – єдина громада в області, яка отримала таку можливість!

Каменем перешкоди на цьому шляху став договір оренди, укладений з райдержадміністрацією, який керівництво РДА не забажало розривати.

Приміщення, яке знаходиться в оренді (а це – районний ЦНАП та відділ економіки РДА), необхідно було передати в суборенду, на що погодився навіть шведський інвестор. Депутатам районної ради потрібно було лише вирішити передачу в оренду приміщення тільки 1-го кабінету та малого залу засідань. Але рішенням 19 позачергової сесії нашій громаді було відмовлено в цьому.

Вирішальним на пленарному засіданні районної ради стало слово голови РДА Івана Івановича Мігулі, який у своєму виступі зазначив, що знає певний закон України, який забороняє передавати в оренду громади частину згаданого вище приміщення. Його виступ, звичайно, викликав у депутатів сумнів. Не допоміг навіть емоційний виступ селищного голови Петра Миколайовича Кіяшка. Таким чином, депутати І.Мігуля, Є.Грибачов, В.Богославський, В.Писанець проголосували проти прийняття цього рішення, ще 6 – утримались. Тому підтримки 11-ти депутатів районної ради виявилось замало, щоб отримати 1,5 млн. грн. на створення сучасного ЦНАПу в нашому районі.

У результаті чого, після сесії районної ради, Петру Миколайовичу довелося звернутися у лікарню за медичною допомогою, а І.Мігуля, Є.Грибачов, В.Богославський, В. Писанець пішли святкувати перемогу.

Селищна рада знову звернулася до шведської компанії з проханням подовжити термін для остаточного прийняття рішення.

Влада Веселівської ОТГ не збирається опускати руки. Жителі усього Веселівського району заслуговують на якісне та оперативне обслуговування у сфері надання адміністративних послуг. Тому ми просто зобов'язані створити такий єдиний сучасний Центр, в якому послуги надаватимуться майже автоматизовано, і в коридорах люди не будуть годинами чекати прийому.

Актив селищної громади

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь