A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Мандри філологів в інформаційному просторі

Дата: 21.01.2021 10:28
Кількість переглядів: 342

Фото без описуЄ тільки дві речі, які ми можемо дати

у спадок своїм дітям:

перша – коріння, друга – крила.

Англійське прислів’я

 

20 січня 2021 року… У закладах освіти Веселівщини онлайн-гостина, незвичайна подорож із бажанням пізнавати нове засідання методичного об’єднання,  яке поєднало в одну велику філологічну родину берегинь слова, найкращих з кращих. Це вчителі української мови й літератури, російської мови й зарубіжної літератури, іноземної мови. Зустріч відбулася на платформі ZOOM і виявила креативних, інноваційних філологинь.

З привітальним словом звернулася до освітян начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради Оксана Дундук. Олена Кандиболоцька, методист відділу освіти, молоді та спорту, ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями організації дистанційного навчання в школі.

Галина Філь, керівник МО учителів української мови й літератури, повела своїх колег у світ цифрових смаколиків.  Наголосила на тому, що лише вчитель, який і сам має крила, що є символом любові й перемоги над собою, ознакою творчості й натхнення, здатний виховати покоління нових будівничих Української держави – компетентних, сміливих, таких, які вміють долати перешкоди, рухатися вперед і не зупинятися на досягнутому.

Навчання в умовах карантину – виклик сьогодення, який приходиться долати  всім: і вчителям, і вихованцям та їхнім батькам. Довелося вийти зі звичної зони комфорту, працювати в режимі постійного пошуку, розробляти нові уроки і завдання до них, освоювати технології і бути на зв’язку з дітьми майже цілодобово.

Чи готові навчальні заклади до роботи й надалі в таких умовах? Як проходить навчальний процес? Ці питання хвилювали та хвилюють абсолютно всіх.

І саме сьогодні кожен «навчальний заклад» розкрив свою родзинку досвіду. Вирувала неймовірна аура креативності. Вдячні колегам, які підготували чудові виступи «Вмію сам, і вас – навчу»:

  • Платформа Google Classroom: можливості використання в сучасному освітньому середовищі (Олександра Посмітна, учитель російської мови та зарубіжної літератури).
  • Використання Google Meet в освітній діяльності. Інтерактивний сервіс від Google – онлайн дошка Jamboard (Людмила Ларіонова, учитель української мови й літератури).
  • Платформа для дистанційного навчання «Нові знання» (Юлія Філаткіна, учитель української мови й літератури).
  • Інтернет-сервіс мультимедійних дидактичних вправ LearningApps (Інна Тополь, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель англійської мови).
  • Візуалізація навчання: Study Stack – сервіс для створення дидактичних матеріалів, Draw Chat – відеочат з інструментами інтерактивної дошки (Наталія Самофалова, учитель української мови й літератури).

Керівники методичних обєднань Марина Білоус та Лариса Луговська подарували «скарбничку»  корисних посилань, надали практичні поради щодо організації дистанційного навчання.

          Обговорені перспективи подальшого підвищення фахової компетентності, професійної готовності та ефективної роботи в умовах сьогодення.

Шановні колеги!  ВАШІ ПРАЦЯ+ТАЛАНТ+ТЕРПІННЯ = УСПІХ!

Нехай 2021 рік стане для кожного з нас роком чистих помислів і благородних справ, багатим на здоровя,  успіх та удачу, щедрим на здобутки і радощі!

 

З повагою керівники методичних об’єднань

Галина Філь, Марина Білоус, Лариса Луговська

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь