A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Порушення правил пожежної безпеки призводить до смертельних випадків та травмування громадян під час пожеж!

Дата: 21.01.2021 08:36
Кількість переглядів: 341

Повсякденна праця рятувальників, перш за все, спрямована на запобігання виникненню різноманітних надзвичайних подій, зокрема, шляхом проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.

Попри це, громадяни не завжди відповідально ставляться до власної безпеки та добробуту своєї родини, що може обернутися трагічними наслідками.

Лише упродовж минулої доби 19 січня, в житловому секторі по Україні сталося 207 пожеж, 17 осіб загинуло! Порушення правил пожежної безпеки, недотримання рекомендацій з правильної експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання — першопричини смертельних випадків на пожежах у приватному секторі.

Так, для прикладу, трагічна подія трапилася 19 січня в Дніпропетровській області, де внаслідок пожежі приватного будинку у місті Павлоград загинув однорічний хлопчик. Дорослі встигли покинути палаючу оселю, також, до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, сусіди винесли з будинку 4-річного хлопчика. Ще одну дитину врятувати не вдалось: вогнеборці виявили тіло загиблого  в одній із кімнат під час ліквідації займання .

У Закарпатській області в Мукачівському районі упродовж 19 січня у  пожежах загинуло двоє людей, ще одну людину врятували бійці ДСНС. Так, до Служби порятунку надійшло повідомлення від місцевих мешканців с. Станово про займання житлового будинку, в якому самотньо мешкала літня жінка. Під час гасіння пожежі надзвичайниками було виявлено тіло 79-річної власниці будинку, на жаль, без ознак життя. Інше загоряння виникло в Мукачеві, де в приватному житловому будинку зайнялась кухня. Надзвичайники, — їх викликала очевидиця пожежі, — прибувши на місце, виявили в осередку пожежі тіло загиблого чоловіка 1964 року народження. В іншій кімнаті без свідомості знаходився 54-річний власник будинку, якого ДСНСівці евакуювали через вікно. Чоловіка госпіталізували до лікувального закладу.

Водночас, в місті Хотин, Чернівецької області, горів житловий будинок, де мешкав 73-річний чоловік. Пожежу виявили його родичі, котрі помітили вогонь вже тоді, коли площа займання становила 50 кв. м. За викликом прибули рятувальники. Під час ліквідації пожежі всередині будинку вогнеборці виявили тіло господаря без ознак життя. Попередня причина пожежі – необережність під час паління.

Днем раніше, на Сумщині горів житловий будинок в селищі Терни, Недригайлівської ОТГ. Про пожежу повідомив сусід, який побачив дим з вікон приміщення. Прибувши на місце події рятувальниками було встановлено, що вогнем охоплено перекриття на площі до 8 кв. м й утворилось сильне задимлення, через це вогнеборці працювали в апаратах для захисту органів дихання. У результаті пожежі загинув власник будинку 1975 року народження, ще один чоловік постраждав.

Також у Житомирській області до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в селі Бейзимівка, Чуднівського району. Про це рятувальників сповістили селяни, які проживають по сусідству. Знаючи, що всередині може знаходитись людина, громадяни негайно вирушили на допомогу. Вони винесли на подвір’я тіло 83-річного власника будинку вже без ознак життя. Прибувши до місця виклику, рятувальники ліквідували пожежу. Попередньо, причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем під час паління.

Шановні громадяни громад району! Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань, будьте відповідальними та наполегливо дотримуйтеся рекомендацій фахівців, а саме:

-не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

-не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками;

-намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;

-використовуйте пічне опалення та прилади для обігріву, дотримуючись правил пожежної безпеки.

 

При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

 

 

Начальник Веселівського РС ГУ

ДСНС України у Запорізькій області                                                О. БАША

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь