A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Акцизний податок сплачується до бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів

Дата: 02.11.2018 10:09
Кількість переглядів: 670

Фото без описуВеселівською селищною радою проведено моніторинг надходження акцизного податку з реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та виявлено, що на території Веселівської ОТГ спостерігаються недобросовісні платники, які:

  • ухиляються від сплати вищезазначеного податку;
  • проводять продаж підакцизних товарів (алкоголь, пиво, тютюн) без застосування РРО (не надаючи чек).Фото без опису

Шановні мешканці Веселівщини, звертаємось до Вас з проханням: вимагати товарний чек у продавця за підакцизний товар (алкоголь, пиво, тютюн). Це дасть можливість наповнити місцевий бюджет для подальшого направлення коштів податку на розвиток громади (освітлення вулиць, ямковий ремонт, дитячі майданчики та інш.). Заздалегідь вдячні за співпрацю.

Також, Веселівська об’єднана територіальна громада повідомляє платників акцизного податку, що п. 223.2 ПКУ визначено, що суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, щомісячно, не пізніше 20 числа наступного звітного (податкового) періоду, подають до контролюючого органу за місцем реєстрації декларацію акцизного податку.

Підпунктом 222.3.2 ПКУ визначено, що СГ роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, сплачує податок за місцем здійснення реалізації таких товарів. Таким чином, СГ роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, в тому числі не за основним місцем перебування на обліку, або який перебуває на основному обліку в Офісі великих платників податків ДФС, повинен подавати податкові декларації з акцизного податку до контролюючих органів, які територіально обслуговують адміністративно-територіальні одиниці, на яких розташовано пункти продажу.

Згідно з п. 120.1 ст. 120 ПКУ, відповідальність за неподання  або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними  нараховувати й сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), — штраф у розмірі 170 грн. за кожне таке неподання чи несвоєчасне подання.

Ті самі дії, учиненні платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення,  тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1 020 грн. за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Нагадуємо: такі штрафи застосовуються в разі неподання (несвоєчасного подання) декларацій за всіма видами податків і зборів, а не лише акцизного податку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь