A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Святкування 75-ї річниці визволення селища від нацистських окупантів

Дата: 26.10.2018 14:21
Кількість переглядів: 833

Уже сімдесят п’ять  роки відділяє всіх нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.

Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. Нам ніколи не забути цієї страшної трагедії. Пам’ятаємо і воєнні дії на території нашої малої Батьківщини, рідної нам веселівщини. І зараз, у ці жовтневі дні, згадуємо події, які передували її звільненню від ярма окупації.

26 жовтня 2018 року  біля меморіалу  відбувся урочистий мітинг з нагоди 75-ї річниці визволення селища Веселе від нацистських окупантів.

В урочистостях взяли участь селищний голова Петро Кіяшко, керівники апарату селищної ради, представники організацій, установ, підприємств, громадських організацій Веселівської громади та району.

«Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від нацистських окупантів, пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день. Нинішні захисники України стали гідними спадкоємцями слави воїнів-визволителів. Для них найвищим законом буття є і залишиться захист рідної Вітчизни, її свободи і незалежності» – зазначив у своїй промові селищний голова.

Присутні схилили голови у хвилині мовчання перед тими, хто боронив наше селище від ворога у роки Другої світової війни, хвилиною мовчання вшанували пам’ять співвітчизників, полеглих у боротьбі за честь і свободу України, усіх невинних жертв, чиє життя обірвала війна та поклали квіти до меморіалу.

Святкування річниці визволення нашого селища продовжилося концертом в селищному будинку культури і дозвілля. На центральному стадіоні селища  відбувся турнір з футболу серед ветеранів Веселе-Сірогози.

Ввечері на центральній сцені селища відбувся концерт, а прикрасою свята став  неперевершений феєрверк.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь