A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

День Соборності України в закладах освіти Веселівської ОТГ.

Дата: 23.01.2018 14:00
Кількість переглядів: 1346

Фото без опису

22 січня  враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави відзначається   День Соборності   України.

          На виконання листа Департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 11.01.201 № 118/03.2.-02 «Про інформування щодо відзначення Дня Соборності України у 2018 році»   та  відповідно  до п. 6 Плану обласних заходів з підготовки та проведення Дня Соборності України у 2018 році, виходячи з необхідної суспільної консолідації, зміцнення національної єдності навколо ідеї побудови соборної Української європейської держави,    в закладах освіти були проведені  наступні заходи: години спілкування, бесіди, уроки мужності, учнівські конференції, засідання «круглого» столу, диспути з тем: «Ти вернешся для слави і труда і скинеш з пліч продимлену шинель», «Хоробрі серця наших випускників»,  «Україна - соборна»,  «Моя Україна,  демократична і вільна, я з нею пов’язую долю свою», «Ти єдина, моя Україно», «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене», «Подія, що пережила час», «День Соборності України – історична дата українського народу», «На шляху до свободи та незалежності», «День Соборності України», «Я і Україна», «Моя держава -  Україна», «Єдинство – велика сила», «День Єднання», «Глобалізація та ідея соборності у наш час», «Схід та захід навіки разом»,  «Живий ланцюг 21 січня 1990 року», «Ми Українці від Тараса, Мазепи і Сковороди…»  (КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія»); перегляди  документального фільму «Акт злуки: відтворення історичної правди» (Львів 2011); випуск інформаційного матеріалу (газета) «Україно, соборна державо!» (КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2»). Проведено   книжкову виставку «Соборності України присвячується» та круглий стіл «Незалежна. Соборна. Вільна» для учнів 9-11 класів   (КЗ "Широківський НВК "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад"Веселівської селищної ради). Для учнів  5-11 класів організована  книжкова тематична виставка літератури в шкільній бібліотеці «Соборна Україна: від ідеї до життя” та  конкурс малюнків «Соборна Україна–  це значить, що наша Держава – єдина!». В  КЗ «Маломихайлівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» відбувся фотоколаж на тему  «Я люблю Україну».

В дошкільних  закладах освіти було проведено ряд заходів щодо відзначення Дня Соборності України, а саме: бесіди з дітьми  молодшої групи «Моя Україна», перегляд  пластилінового мультфільму «Твоя країна — Україна», створеного українським школярем. Дітям  було прочитано  вірші Володимира Самійленка «Наша славна Україна», Володимира Сосюри «Любіть Україну» (КДНЗ № 1 «Оленка»), тематичне заняття «Соборна мати – Україна, одна на всіх, як оберіг», виставка творчих робіт дітей (старшого дошкільного віку) «В соборності України – сила держави», виставка художньо-публіцистичної  літератури щодо історії становлення державності України ( КДНЗ «Орлятко»), виставки  поробок (аплікації) «Прапор України», «Віночок». Для дітей середнього та старшого дошкільного віку були проведені заняття «Єдина навіки країна», під час яких діти ознайомилися з поняттями «єдина», «незалежна», закріпили знання про символи рідної держави, прослухали гімн України та взяли участь в  українських іграх «Подоляночка», «Ой, Василе».

У всіх  закладах освіти громади були розміщені стенди із фотографіями мешканців  області, які загинули у боротьбі за свободу та незалежність України з тем: «Вони захищали свободу України», «Час вибрав нас…», «Вони захищали рідну землю», «Хоробрі серця».   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь