A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Новини

Дата: від до Скинути

Допомога має обличчя.

Веселівська селищна військова адміністрація підписала меморандум про співпрацю з Благодійним фондом «Посмішка ЮА». Мабуть немає у Веселівській громаді людей з числа ВПО, які не отримували допомогу від цього фонду: продуктові набори, побутову хімію, памперси, постільну білизну, а головне -  психологічну допомогу та підтримку від працівників «Центру допомоги врятованим». Дякуємо всій великій команді БФ «Посмішка ЮА» за неймовірно потрібну та важливу роботу.

13:42 17.01.2024

Бережіть себе та своє здоров’я! Вакцинуйтесь самі та подбайте про батьків!

В рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії “Шануйся, піклуйся, вакцинуйся”, яка реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт в Україні, фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплень, особливо для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

14:36 16.01.2024

Інсульт. Як знизити ризики

Інсульт виникає, коли в мозку людини унеможливлюється кровообіг.Клітини мозку можуть загинути через зменшення кровотоку та нестачукисню.Профілактика захворювання може зупинити або зменшити фактори ризикуінсульту. Від кожної людини залежить, наскільки вона готова змінитисвоє життя, аби наблизитися до щасливого довголіття.Що потрібно робити аби профілактувати інсульт?  Відкоригуй свій спосіб життя  Обирай здорову їжу. За добу споживай 400-600 г (4-5 порцій) свіжих овочів та фруктів, не більше чайної ложки солі. Обмеж вживання їжі з насиченими жирами та трансжирами (випічка, фастфуд, смажені страви); відмовся від вживання солодких напоїв.  Будь фізично активним. Дорослим рекомендовано 150 хв аеробної фізичної активності помірної інтенсивності впродовж тижня (швидка хода, біг підтюпцем, їзда на велосипеді по рівній місцевості, плавання, танці, робота в саду та ін.). Для уточнення саме твоєї активності, проконсультуйся з лікарем.  Відмовся від вживання тютюнових виробів. Вживання тютюну та пасивне куріння подвоює ризик ішемічного інсульту та збільшує вірогідність геморагічного інсульту в 4 рази. Сімейний лікар допоможе позбавитись від нікотинової залежності. Про дієві способи кинути курити – на сайті www.stopsmoking.org.ua  Відмовся від вживання алкоголю. Безпечної дози алкоголю не існує! Вживання алкоголю підвищує артеріальний тиск та ризик розвитку інсульту.  Контролюй свої захворювання  Артеріальний тиск. Неконтрольована артеріальна гіпертензія може призвести до інсульту. Перевіряй рівень артеріального тиску, вчасно звертайся до свого лікаря та регулярно приймай ліки за його призначенням.  Рівень холестерину. Звернись до лікаря, щоб перевірити рівень холестерину. Через надлишок холестерину утворюються бляшки, які можуть звузити просвіт судини і зменшити кровопостачання мозку. Веди здоровий спосіб життя про профілактики.  Серцево-судинні захворювання. Ішемічна хвороба серця, порушення серцевого ритму та ін. можуть спровокувати утворення тромбів та закупорку судин головного мозку. Вчасно звертайся до свого лікаря – проходь обстеження, дотримуйся призначеного лікування, веди здоровий спосіб життя.  Рівень цукру в крові. Перевіряй рівень цукру в крові. У разі підвищення рівня глюкози в крові – пройди обстеження

14:22 16.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь