A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Незабутня зустріч

Дата: 18.09.2017 11:43
Кількість переглядів: 847

Ще декілька років тому назад ми й гадки не мали про тісні і дружні стосунки з нашими сусідами – поляками.

В рамках міжнародного співробітництва між Гміною Котунь та Веселівською селищною територіальною громадою у липні місяці 2017 року наші діти побували в Польщі, а з 8 по 15 вересня поточного року польська учнівська делегація з керівництвом Гміни Котунь гостювали у нас.

Програма дозвілля була насичена, різноманітна і цікава. Гості прийняли участь у святковій ході  присвяченій 205-річниці заснування селища Веселе та 2-ї річниці утворення Веселівської селищної територіальної громади. На базі КЗ «Веселівська ЗОШ №2» були проведені пісочна анімація та майстер клас в швейній майстерні та з макраме. Діти з задоволенням виконували всі цікаві завдання, а свої побажання залишили на символічному  дереві «Спогадів».

Пройшли гості школу майстер-класу «Ліплення з солоного тіста українських сувенірів» в Веселівській різнопрофільній гімназії. Для них тут були організовані спортивні ігри на майданчику та турнір з міні-футболу.

КЗ «Веселівська ЗОШ №1» запропонувала для гостей дискотеку.

Проживали діти з Польщі в українських сім’ях. Це дало можливість більш тісно спілкуватись зі своїми однолітками.

Але найкращим та незабутнім для польських дітей і дітей з громади був відпочинок на березі Азовського моря у м. Бердянськ. Прекрасні погодні умови, золотий пісочок пляжу, прозора тепла вода, відмінні умови проживання, харчування, насичена культурна програма: відвідування дельфінарію, спортивних атракціонів і багато іншого  надовго залишаться в пам’яті. А головне – всі набрались здоров’я:  загорілі, бадьорі, життєрадісні. Таким запам’ятається наша Запорізька земля, наш Веселівський край.

Велику допомогу в організації та фінансуванні відпочинку надав народний депутат  Валентиров Сергій Васильович. Активна життєва позиція, шанобливе ставлення до підростаючого покоління і бажання укріплювати міжнародні відносини з країнами зарубіжжя котрий раз підтверджують його передвиборні програми та свідчать про натхненну і самовіддану працю.

Схвильованими були моменти приїзду гостей після відпочинку – на центральній площі селища та в Будинку культури.

Слова великої вдячності прозвучали від керівника учнівської делегації пані Єви  Вадас – Ястжембської, польських учнів за чудовий та незабутній відпочинок. Всі обмінялись подарунками. Селищний голова П.М.Кіяшко  відзначив грамотами та подарунками гостей, батьків, в сім’ях яких проживали польські діти та працівників селищної ради, які забезпечили організацію та супровід  дітей під час відпочинку. Також нашим гостям та всім присутнім в залі селищного Будинку культури був запропонований концерт.

Доброзичливі посмішки,  теплі обійми, слова щирої подяки свідчать про взаємопорозуміння та бажання  продовжувати в подальшому плідну співпрацю та зустрічі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь